„NIGHT MUSIC – Festival antiviolenta III” si-a desemnat castigatorii la Suceava


Intră acum și în grupul de

În perioada 2-12 iunie 2011 a avut loc proiectul “NIGHT MUSIC – Festival antiviolenţă III” ce a urmărit diversificarea activităţilor prin care tinerii îşi pot consuma energia în surplus şi care a oferit alternative de petrecere a timpului liber, pe parcursul cărora să fie conştientizaţi despre consecinţele unui mod de viaţă dominat de violenţă, a transmis în cadrul unui comunicat de presă, Vlad – Alexandru Grosar, preşedinte al Asociaţiei “Youth Can Do It”.

Potrivit sursei precizate, Asociaţia “Youth Can Do It”, organizatorul principal, a avut parte de susţinerea mai multor instituţii publice şi a mediului de afaceri regional şi naţional ce au ales să participe în dezvoltarea societăţii în care trăim. Acţiunea a fost finanţată de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret prin Direcţia pentru Sport şi Tineret Suceava, o parte din premii au fost oferite de către Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava, Direcţia de Sănătate Publică Suceava, şcoala autorizată de DJ “ON`OFF DJ SCHOOL” din Iaşi şi de către Disco System ce deţine magazinul „Muzica”, situat în zona Mărăşeşti din oraşul Suceava şi magazinul online cu adresa ExpertMusic.ro , iar Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava a oferit informaţii şi materiale cu tema „antiviolenţă”. Colaboratori la acest proiect au mai fost şi Conacul Domnesc din Suceava (la nivel local), alături de Kiss FM, ZileŞiNopţi şi 25h.ro (la nivel naţional).

În document se arată că proiectul a demarat prin cursuri gratuite de DJ şi producţie muzicală ce au avut loc pe data de 2 iunie în Pub Picadilly Suceava, unde cei pasionaţi şi cei curioşi deopotrivă au avut ocazia de a încerca şi de a se perfecţiona, mixând pe echipament tehnic profesionist, fiind îndrumaţi de către Silvio C. din Suceava şi Cyprotech din Rădăuţi.

„Pe 3 iunie în Club Office`s Suceava doi campioni naţionali (CriZZa din Bistriţa şi CelZiDor din Galaţi), alături de alţi doi dansatori de electro – dance experimentaţi (Vyrus din Italia şi Tecktonel din Galaţi) au întreţinut atmosfera pe ritmuri de muzică electronică în timp ce tinerii artişti s-au întrecut în cadrul concursului naţional de DJ unde au trebuit să îi convingă pe Johnny T. (DJ international / PaulHauerAgency.com din Londra, Anglia), DJ Gaby MARIAN (DJ de radio / rezident Impact FM) şi DJ Julianno (trainer ON`OFF DJ School Iaşi), trei DJ cu experienţă ce au reprezentat juriul. Ţinând cont de tehnica de mixaj, originalitate, prezenţă scenică, selecţie muzicală şi de reacţia publicului, dintre participanţii veniţi din Iaşi, Paşcani, Târgu Frumos şi Suceava au fost aleşi următorii câştigătorii: Octavianno din Iaşi (locul 1), Universallo din Suceava (locul 2), Silvio C. din Suceava (locul 3) şi Jovf Gorgee (premiu special pentru a urma gratuit cursurile ON`OFF DJ School în urma cărora se obţine licenţa internaţională de DJ)”, povesteşte Vlad – Alexandru Grosar.

Conform sursei citate mai sus, pe 11 iunie, în cadrul aceluiaşi eveniment, în Bowling Strikers Club Suceava s-a organizat concursul de bowling, tenis de masă şi biliard, unde cei pasionaţi de aceste sporturi s-au întrecut pentru locurile 1,2 şi 3, ce au fost câştigate de următorii: Gheorghe – Toma Morar din Suceava (locul 1 la biliard), Vlăduţ Prelipcean din Rădăuţi (locul 2 la biliard), Iulian Bădeliţă din Rădăuţi (locul 3 la biliard), Petrucă Hetriuc din Suceava (locul 1 la tenis de masă), Cătălin Voloştiuc din Suceava (locul 2 la tenis de masă), Silviu Munteanu din Suceava (locul 3 la tenis de masă), Serenec Mihai din Suceava (locul 1 la bowling), Ştefan Botuşan din Suceava (locul 2 la bowling), Denisa Iacob din Suceava (locul 3 la bowling) şi Matei – Mihai Crăciunescu din Suceava (premiu special pentru cel mai tânăr participant, având vârsta de 10 ani).

„Acţiunile din cadrul proiectului s-au încheiat pe 12 iunie, dar nu înainte ca şi concursul de producţie muzicală să aibă loc, tot în Pub Picadilly Suceava, unde au participat tineri dornici să se afirme din Valea Bourei, Rădăuţi, Paşcani, Târgu Neamţ şi Suceava. Juriul acestui concurs a fost format din Edvin Mano şi DJ Julianno (producători de muzică electronică cu vastă experienţă în domeniu ce au colaborări constante atât cu case de producţie din România cât şi din Anglia şi Olanda). În urma unor teste teoretice şi practice şi a audiţiei pieselor realizate şi prezentate de către participanţi, au stabilit următorii ca fiind câştigătorii: Andrew M. din Valea Bourei (locul I cu piesa < Before sunrise > ), Florin Savy din Suceava (locul II cu piesa < Electric Feeling > ) şi Cyprotech din Rădăuţi (locul III cu piesa < Funtcase – 50 caliber Cyprotech Remix > ) ”, menţionează în acelaşi comunicat de presă preşedintele Asociaţiei “Youth Can Do It”.

Premii în valoare de 3000 lei

Premiile oferite în cadrul concursurilor au constat în echipamente tehnice de specialitate, îmbrăcăminte şi obiecte cu mesaje sociale demne de urmat, diplome şi servicii atractive, valoarea lor totală fiind de peste 3000 lei. Restul fotografiilor, promomix-urile şi piesele participanţilor, dar şi alte detalii despre festival pot fi accesate pe www.NightMusic.ro/festival şi www.DJContest.ro!

Totodată, Vlad – Alexandru Grosar, a apreciat: “În urma feedback-ului primit putem spune că s-au atins obiectivele şi astfel scopul ţintit. De aceea şi intenţionăm să menţinem o tradiţie de a se organiza anual viitoare ediţii ale Festivalului Antiviolenţă NIGHT MUSIC, fiecare ediţie aducând câte ceva nou faţă de ediţia precedentă. Mulţumim tuturor colaboratorilor, partenerilor şi participanţilor implicaţi în proiect, fără de care acesta n-ar fi beneficiat de o astfel de amploare!”

În comunicatul de presă semnat de Grosar, ne-a fost prezentat deopotrivă şi feedback-ul juriului referitor la DJ Contest (din cadrul NIGHT MUSIC – Festival Antiviolenţă III), după cum urmează:

DJ Julianno (trainer ON`OFF DJ School Iaşi) : “Cu părere de bine ţin să spun că ediţia de anul acesta a concursului a fost mult mai disputată comparativ cu ediţiile trecute. Majoritatea dj-ilor s-au descurcat bine în ceea ce priveşte tehnica de mixaj, capitol la care în ediţiile trecute unii dintre ei nu stateau atât de bine pe cât şi-ar fi dorit. Felicitări pentru progrese! De asemenea ţin să felicit organizatorii concursului, pe toţi cei 16 participanţi şi să le urez multă bafta în continuare!”

DJ Gaby MARIAN (reprezentant DJ de radio / rezident Impact FM): “Faţă de anul trecut, DJ Contest-ul de anul acesta a fost mult mai echilibrat, în sensul că majoritatea concurenţilor au venit mai bine pregatiţi – cu seturi mai bine alese, cu mai multă atenţie la detalii, astfel diferenţele de valoare fiind mult mai mici. Pentru juriu din care am avut onoarea să fac parte, un astfel de echilibru a fost de apreciat, dar a însemnat şi ceva mai multă dificultate în desemnarea premianţilor, care, în opinia mea, au fost aleşi foarte bine. De la ediţia de anul viitor aştept o prezenţă şi mai valoroasă a participanţilor, care să ridice şi mai sus ştacheta valorică a DJ-ing-ului din zonă. Felicitari tuturor participanţilor, premianţilor, dar şi organizatorilor!”

Johnny T. (reprezentant DJ international / PaulHauerAgency.com din Londra, Anglia): “Night Music – Youth Can Do It! Ce poţi spune mai mult de atât? Tinerii pot şi asta au demonstrat-o participanţii la DJ Contest vineri seara. Fără agresiuni verbale, fizice, fără droguri şi cel mai important fără culoare politică (cum au majoritatea evenimentelor organizate în Romania). Îmi place să cred că pornind de la un mic concurs de dj, această asociaţie va ajunge să sprijine şi alte talente din zona de nord a ţării. Mă refer la tineri talentaţi la sport, mici inventatori şi de ce nu chiar să ofere o bursă unui elev deosebit din această zonă a ţării. Youth Can Do It şi am spus totul!”

Feedback-ul juriului referitor la Producing Contest (din cadrul NIGHT MUSIC – Festival antiviolenţă III):

Edvin Mano (artist ce din 1999 a pus baza mai multor proiecte muzicale şi care a susţinut multe concerte la diferite evenimente de amploare): “A doua ediţie a fost mult mai reuşită. S-a observat un interes crescut pentru acest concurs şi faptul că într-adevăr avem talente ce ar trebui promovate. Sper ca în cel mai scurt timp să reuşim să-i susţinem să se impună vizibil pe piaţa muzicală.”

Julianno (producător de talie internaţională, având contracte semnate cu Neuroscience Recordings Anglia, Elliptic Records Europa şi Doorn Records Olanda): ”Progresele de care au dat dovadă concurenţii mi-au lăsat o impresie foarte bună în ceea ce priveşte viitorul în materie de producţie muzicală la nivel local/regional. Majoritatea participanţilor s-au prezentat cu proiecte bune, lucru pentru care ţin să-i felicit.”


Intră acum și în grupul de