Acasă Evenimente Artista Anne Tognaq: „Iata-ma acasa, cu fetele mele in rosu”

Artista Anne Tognaq: „Iata-ma acasa, cu fetele mele in rosu”


Intră acum și în grupul de

O prezenţă plăcută, uşor timidă, artista Anne Tognaq (Maria Antoniac), originară din Rădăuţi, şi-a vernisat miercuri la Suceava, la City Gallery din incinta Shopping City Suceava, expoziţia de pictură intitulată “Mad Dame”, un manifest împotriva denaturării feminităţii.

Învăluite în tonuri puternice de roşu, femeile întruchipate în tablourile artistei ascund stări, mistere ale feminităţii, priviri pierdute pline de semnificaţie. „Mi-am intitulat expoziţia << Madame >> sau << MAD Dame >> (femeie nebună), pentru că noi femeile avem tendinţa de a înnebuni şi de a ne pierde în timp feminitatea. Cred că timpul se comprimă îngrozitor şi nu mai avem vreme de noi, de lucrurile simple care ne fac viaţa frumoasă. Iubesc roşul pentru că exprimă intriga şi excită mintea”, a explicat artista.



Pe simezele din City Gallery au fost expuse 30 de lucrări, o parte dintre acestea fiind expuse anterior în Germania, ţară în care Anne Tognaq a trăit 4 ani de zile. „Am continuat această serie de picturi, iar astăzi, uite-mă aici cu fetele mele în roşu. Cu toate acestea, feminitatea nu se regăseşte doar privind o femeie. Am cunoscut bărbaţi mult mai sensibili decât noi”, a adăugat Anne Tognaq.

În lucrările prezentate sub titulatura de „Madame” se remarcă atracţia pentru natura umană, potrivit artistei, seria fiind inspirată de piesa de teatru “Hedda Gabler” a lui Ibsen.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version