Acasă Evenimente Peste 50 de elevi din judetul Suceava au participat la Scoala de...

Peste 50 de elevi din judetul Suceava au participat la Scoala de Vara „Metamorfoze”. Vezi aici unde a avut loc intrunirea


Intră acum și în grupul de

Un număr de peste 50 de elevi proveniţi de la mai multe şcoli din judeţ, au participat în perioada 13-17 iulie, la Şcoala de Vară „Metamorfoze” desfăşurată la Gura Humorului, informează într-un comunicat de presă, prof. Iulia Baldazar, purtător de cuvânt în cadrul Palatului Copiilor Suceava.

Potrivit aceleiaşi surse, duminică, 17 iulie, s-au încheiat acţiunile Şcolii de Vară „Metamorfoze” 2011, organizată de Societatea Ştiinţifică CYGNUS – centrul UNESCO, în colaborare cu Centrul pentru Studii Complexe Bucureşti, Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, Palatul Copiilor Suceava şi Colegiul Naţional “Petru Rares” Suceava.



În document se precizează că peste 50 de elevi din mai multe şcoli din judeţ (Suceava, Fălticeni, Horodnicul de Sus, Moara Nica, Ciprian Porumbescu, Poiana Negri, Ilişeşti), dar şi din Oradea şi Baia Mare s-au întâlnit la Mănăstirea Humorului, având oportunitatea ca în doar câteva zile (13 – 17 iulie) să participe la o serie de activităţi propuse cu scopuri precise – facilitarea accesului tinerilor la informaţiile de ultimă oră din domeniul ştiinţific şi tehnic, formarea tinerilor ȋn vederea asimilării ȋn scurt timp a noilor metode de ȋnvăţământ bazate pe folosirea mijloacelor moderne (laboratoare virtuale, sisteme de achiziţii de date, kit-uri didactice, instrumente de observare a micro- şi macro-cosmosului), identificarea unor tineri cu abilităţi deosebite.

“Datorită faptului că feedback-ul ediţiei de anul trecut a fost deosebit de bun, organizatorii au încercat şi anul acesta să îmbine într-un mod cât mai eficient activităţile recreative cu cele de învăţare, propunând o serie de ateliere active susţinute de lectori profesionişti în ştiinţă, tehnică şi didactică – Ştiinţele viitorului (Dan Milici), Particularităţi ale percepţiei vizuale (Camelia Rusu-Sadovei), Film – foto (Viorel Ieremie), Radioastronomie şi radioamatorism (Cezar Leşanu), Bio-ecologie (Alina Senegeac – Pesclevei, Gabriela Sasu – Leşanu), Atelier de astronomie (Petru Crăciun, Bica Marin), Ştiinţa Complexităţii (Florin Muntean), Transdisciplinaritate (Anca Greculeac), Antropologie şi spiritualitate (Cezar Cramariuc), NANUpastila Zilei (Victor Şutac, Constantin Dumitru, Mircea Nanu Muntean), Atelier de intercunoaştere şi dezvoltare personală cu exerciţii de socializare (Adina Ignat)”, arată în comunicatul de presă Iulia Baldazar.

Conform acesteia, elevii participanţi la Şcoala de Vară „Metamorfoze” s-au bucurat de seri de vară senine putând face interesante observaţii astronomice.

„Participantii s-au simţit copii şi adulţi, oameni de ştiinţă în acelaşi timp, << Metamorfoze >> reprezentând mai mult decât o şcoală de vară; am gândit-o ca pe o miniuniversitate, dar şi ca pe o pregătire pentru viaţă, creându-le elevilor motivaţia pentru a-şi dezvolta abilităţile practice, mintea şi spiritul”, a declarat prof. Victor Şutac, director al Palatului Copiilor Suceava.

Manifestarea care face parte din proiectul educaţional ”Şcoala pe roţi” a fost gazduită ca şi anul trecut de pensiunea „Passiflora” din Mănăstirea Humorului, fiind susţinută financiar de Fundaţia “Dinu Patriciu”, Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Suceava şi Societatea Ştiintifică Cygnus Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version