Acasă Evenimente Austriecii au inceput sa vina la Suceava. Primul grup de pelerini in...

Austriecii au inceput sa vina la Suceava. Primul grup de pelerini in Bucovina a ajuns in judet


Intră acum și în grupul de

Primul grup format din şapte turişti austrieci, din care trei cupluri, care au promis după lansarea de la Viena, a proiectului turistic european „Pelerin în Bucovina”, că vor veni in judetul Suceava, au ajuns la destinatie pentru a deveni pelerini în Bucovina.


Consilierul personal al preşedintelui Consiliului Judetean Suceava, Niculai Barba a anuntat, miercuri, că grupul de turişti austrieci a sosit la Suceava cu maşinile dar şi cu bicicletele pentru a fi pelerini în Bucovina. Potrivit dlui Barbă, aceştia au vizitat deja Mănăstirea Dragomirna şi Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, iar miercuri dimineaţa au mers cu trenul de epocă.



Cei şapte pelerini austrieci s-au întâlnit cu reprezentanţi ai CJ Suceava şi le-au spus că sunt impresionaţi de amabilitatea gazdelor, de mănăstirile şi de peisajele din judeţ şi au promis că vor face reclamă judeţului şi că vor deveni ambasadorii Bucovinei.

Pelerinii austrieci vor au in program vizitareea Cetăţii de Scaun a Sucevei, vor mai merge la mănăstirile Probota, Slatina, Voroneţ, Suceviţa, Moldoviţa, Arbore, Bogdana şi Putna, vor vizita oraşele Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc, dar şi atelierul de ceramică neagră de la Marginea.

Totodată, ei vor participa şi la Festivalul păstrăvului de la Ciocăneşti şi Festivalul Medieval din Cetatea de Scaun a Sucevei.

Programul turistic iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava şi intitulat “Pelerin în Bucovina” presupune un pelerinaj în perioada 15 iulie – 15 august de la Viena în Bucovina, cu prilejul sărbătorii religioase Adormirea Maicii Domnului, fiind sprijinit şi de autorităţile austriece.

Proiectul Pelerin în Bucovina a fost lansat la Viena în 15 iulie, când un grup de ciclişti a plecat spre Bucovina având ca destinaţii Basilica Minor din Cacica, mănăstirea Putna şi Biserica Hagigadar din Suceava, toate trei având hramul Adormirea Maicii Domnului, în 15 august.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version