“Paradisul pierdut. Universul copilariei la sat”, la Shopping City Suceava


Intră acum și în grupul de

Imagini care developează poveşti ale copilăriei magice de la sat sunt vernisate de fotograful Sorin Onişor, marți, 25 octombrie 2011, la ora 17.00, la Clubul artelor Vizuale din Shopping City Suceava, informează într-un comunicat de presă, Anca Ciutac, specialist marketing, în cadrul shopping mall-ului.

”Dedicată soţiei şi fiicei sale, dar şi pasionaţilor de fotografie şi iubitorilor de inedit, expoziţia lui Sorin Onişor surprinde paradisul vieţii de la ţară care în contemporaneitate îşi trăieşte declinul. Prichindeii satelor din spaţiul mioritic copilăresc în imagini cu o naturaleţe şi o linişte străine lumii de la oraş. Fericiţi în decorul lor rustic, prinşi în jocurile care le ascut simţurile, copiii satelor sunt încă o comuniune de oameni liberi. Fotografiile lui Sorin Onişor surprind real viaţa satului românesc, transmit emoţii, dar şi calităţile micilor personaje cum ar fi prietenia, buna vecinătate şi comuniunea”, se arată în comunicat.

“Satul românesc îşi trăieşte ultimele momente pentru posteritate şi pentru copiii şi nepoţii noştri care, peste 10 – 15 ani, nu vor mai putea vedea aceste frumuseţi decât în imagini, printre care şi fotografiile mele”, a afirmat Sorin Onişor.

Fotograf liber profesionist, doctorand al Universităţii de Vest Timişoara cu lucrarea “Fierarii din Banat şi Transilvania”, semnatar a zeci de expoziţii personale şi colective, Sorin Onişor a colaborat la ilustrarea a numeroase articole, reportaje, cărţi şi albume de fotografie etnografică, colaborator al Televiziunii Române în proiectul “Oamenii Deltei”, membru în numeroase jurii de profil şi organizator de workshop-uri fotografice pe tema satului românesc, artistul a fost multiplu laureat în saloanele, festivalurile şi concursurile naţionale de fotografie.

”Pentru a arăta cât mai multor români şi turişti deopotrivă splendorile şi fascinantele personaje ale satelor, cele 35 de imagini compun de câteva luni o expoziţie itinerantă prin marile oraşe ale ţării. Reunite sub genericul ”Paradisul pierdut. Universul copilăriei de la sat în România mileniului III”, aceste mărturii fotografice vor sta pe simeze în Clubul Artelor Vizuale din Shopping City Suceava până pe data de 8 noiembrie”, transmite în comunicatul de presă, Anca Ciutac.


Intră acum și în grupul de