La Casa Prieteniei din Suceava ruleaza, joi, filmul „Impreuna”


Intră acum și în grupul de

Biroul Francez în parteneriat cu Institutul Regional Francez din Iaşi organizează joi, 5 aprilie 2012, de la ora 16:00, proiecţia filmului „Ensemble, c’est tout” (Împreună) în cadrul Serilor de Film Francez care se desfăşoară în fiecare săptămână la Casa Prieteniei, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii Biroului Francez.

„Filmul << Ensemble, c’est tout >> (2007) regizat de Claude Berri îi are în distribuţie pe Guillaume Canet, Audrey Tautou, Laurent Stocker, Françoise Bertin şi a obţinut premii la diverse festivaluri, cele mai importante fiind Les Césars şi Festivalul de Film din Cabourg.

La Paris, în imobilul în care locuieşte, Camille (Audrey Tautou) se împrieteneşte cu vecinul său Philibert (Laurent Stocker) şi se mută la el. Dar acesta locuieşte deja cu Franck, iar împreună hotărăsc să o ia în grijă şi pe bunica lui Franck – o bătrână pe cât de încăpăţânată, pe atât de adorabilă. O poveste intimistă despre căutarea de sine prin intermediul celuilalt şi despre fericirea regăsită graţie dragostei şi prieteniei.
Neînţelegeri familiale, conflicte între generaţii, rătăciri sentimentale, incertitudini profesionale… toate acestea domină societatea actuală (Le Monde)”, se arată în document.

„Aşteptăm toţi iubitorii de film francez, joi 5 aprilie, la Casa Prieteniei (etaj I), începând cu ora 16:00, pentru a viziona împreună o adaptare a romanului de succes << Le Dilettante >> scris de Anna Gavalda. Intrarea este liberă”, transmit organizatorii în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de