La Casa Prieteniei din Suceava, va fi proiectat filmul „Si inima mi se opri in loc”


Intră acum și în grupul de

Biroul Francez în parteneriat cu Institutul Regional Francez din Iași organizează proiecția filmului „De battre mon coeur s’est arrêté” (Și inima mi se opri în loc) în cadrul Serilor de Film Francez de la Casa Prieteniei din Suceava, joi, 10 mai 2012, de la ora 16:00, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii instituţiei sucevene.

„Filmul << De battre mon coeur s’est arrêté >> regizat de Jacques Audiard și avându-l în distribuţie pe Romain Duris a avut premiera la Festivalul de la Berlin în 2005, unde a câştigat Ursul de Argint pentru cea mai bună coloană sonoră. Romain Duris (Euro mix/L’auberge espagnole), este tânărul de 28 de ani pe nume Tom, ce pare să calce pe urmele tatălui său, un proprietar nemilos din Paris, ce lucrează într-un mediu nesănătos şi uneori brutal. Dar o întâlnire întâmplătoare cu agentul muzical al mamei sale care a murit îi readuce în suflet dorinţa unei cariere muzicale şi speranţa unei vieţi mai bune.

Ca şi în filmul său anterior, << Sur mes lèvres >> , regizorul Audiard a făcut să fuzioneze două lumi incompatibile într-o viziune uimitoare, cu un Paris ameninţător şi periculos, foarte rar văzut astfel pe marile ecrane”, se arată în document.

„Așteptăm toți iubitorii de film francez, joi, 10 mai 2012, la Casa Prieteniei (etaj I), începând cu ora 16:00, pentru a viziona împreună filmul << De battre mon coeur s’est arrêté >> . Intrarea este liberă”, transmit organizatorii.


Intră acum și în grupul de