O noua intalnire „Biblioteca Vie”, la Suceava. Vezi aici in ce locatie se reunesc membrii INTERCOOLT


Intră acum și în grupul de

Grupul de Iniţiativă Interculturală al Tinerilor din Judeţul Suceava – INTERCOOLT organizează Biblioteca Vie marţi, 15 mai 2012, la City Gallery din incinta Shopping City Suceava, între orele 14.00-18.00, informează într-un comunicat de presă, Bogdan-Sorin Popescu, PR manager în cadrul INTERCOOLT.

„De această dată, << cărţile >> sunt suceveni cu o amplă experienţă în voluntariat cu caracter intercultural. Prin Biblioteca Vie ne propunem să promovăm şi să clarificăm conceptele de voluntariat şi interculturalitate. Vă aşteptăm să veniţi într-un număr cât mai mare, să intraţi în dialog cu << cărţile >> şi să le cunoaşteţi poveştile care se ascund în paginile lor. Sloganul acestui eveniment este << Citeşte un voluntar în Biblioteca Vie! >>
Partenerii acestei acţiuni sunt Centrul de Voluntariat Suceava (în cadrul Clubului Eco-montan << Origini Verzi >> ), Librăriile Alexandria şi Shopping City Suceava”, se arată în document.

„*Biblioteca Vie* este organizată în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (14-20 mai 2012), eveniment naţional, anual, menit să mobilizeze cât mai multe organizaţii şi voluntarii acestora, pentru a sărbatori împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunităţii şi pentru a recunoaşte public activităţile voluntarilor.
Biblioteca Vie funcţionează ca o bibliotecă obişnuită — dumneavoastră, ca cititor, puteţi împrumuta o carte pentru o perioadă limitată de timp (40 minute). Există însă două aspecte importante: cărţile sunt fiinţe umane şi intră într-un dialog personal cu cititorul”, precizează Bogdan Popescu în comunicatul de presă.

Grupul de iniţiativă interculturală al tinerilor din judeţul Suceava – INTERCOOLT reuneşte tineri membri ai grupurilor etnice din judeţul Suceava, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile şi este un promotor activ al dezvoltării interculturale a judeţului Suceava.

„Pentru noi dezvoltarea interculturală reprezintă oportunitatea de a lucra împreună şi de a pune în valoare diferenţele de natură culturală, etnică, religioasă ca resurse pentru dezvoltarea de iniţiative care să vină în întâmpinarea nevoilor comunităţilor din judeţul Suceava. Pentru detalii şi informaţii suplimentare legate de eveniment, vă rugăm să ne contactaţi la adresa: [email protected], sau la telefon 0757/346.504”, menţionează Popescu.


Intră acum și în grupul de