Acasă Evenimente Controversatul spectacolul „Monoloagele vaginului” ajunge si la Suceava

Controversatul spectacolul „Monoloagele vaginului” ajunge si la Suceava


Intră acum și în grupul de

Organizaţia KULTART aduce în premieră la Suceava, în luna iunie, două reprezentaţii de excepţie regizate de Mona Gavrilaş în interpretarea actriţei Diana Giubernea, spectacole care au stârnit ropote de aplauze peste tot unde au fost jucate. Este vorba despre piesa „Monoloagele vaginului”, o adaptare după celebra şi controversata piesă a Evei Ensler şi „Iubitul meu… Leonard”, spectacol inspirat de viața și personalitatea muzicianului-poet, Leonard Cohen, informează într-un comunicat de presă Alina Stredie, reprezentant al Departamentului de Comunicare KULTART.

Potrivit acesteia, despre „Monoloagele vaginului” a curs multă cerneală de-a lungul celor 7 ani şi peste 300 de reprezentaţii finalizate în aplauze nesfârşite şi critici apreciative atât la adresa regizorului Mona Gavrilaş, cât şi la adresa interpretării excepţionale a actriţei Diana Giubernea, răsplătite şi cu numeroase premii la festivaluri de teatru din ţară şi străinătate.



Subiectul abordat este universul feminin, cu emoţiile şi trăirile specifice, viziunea regizorală nu se bazează pe artificii, ci pe comunicarea cu publicul, care devine parte integrantă în spectacol şi, mai ales, jocul actoricesc al Dianei Giubernea este de apreciat, aceasta reuşind să îşi schimbe identitatea, să călătoreasca în timp şi în spaţiu, împreună cu toţi cei din sală.

„Nimeni nu pleacă indiferent de la spectacol, nimeni nu pleacă la fel. Pe parcursul unei ore, bărbaţi şi femei se dezbracă de prejudecăţi. Piesa a fost tradusă în 40 de limbi şi jucată în peste 50 de ţări, stârnind un adevărat fenomen mondial, un manifest care a generat mişcarea mondială împotriva violenţei asupra femeilor. Piesa lui Eve Ensler a devenit o provocare pentru actriţe şi regizori totodată.

Foarte longeviv, spectacolul regizat de Mona Gavrilaş a stârnit interesul publicului din toată ţara, care a vrut să îl vadă şi să îl revadă. *Organizaţia KULTART a reuşit să aducă acest spectacol şi la Suceava, el se va juca pe scena teatrului Dom’ Polski, miercuri, 20 iunie, începand cu orele 19.00.

Al doilea spectacol are ca locaţie Pub-ul Boem „La Fierărie” şi se va juca joi, 21 iunie, începand cu orele 17.30. „Iubitul meu… Leonard” îl are în centrul atenţiei pe însuşi Leonard Cohen, interpret iubit şi admirat în lumea întreagă*.

Piesa montată pe poezia şi muzica artistului, captivează publicul într-o călătorie despre viaţa lui, începând cu un Leonard matur, trecut prin viaţă, continuând cu un Leonard în tinereţe care se îndrăgosteşte şi sfârşind cu Leonard – copil abia născut. Drumul este parcurs invers – de la maturitate, la copilărie – urmărind un labirint al trăirilor intense”, se arată în comunicatul KULTART.

„*Accesul în sălile de spectacol se va face în baza unui bilet. Biletele pentru cele două spectacole se pot rezerva începând de miercuri, 13 iunie 2012, până în pre-ziua spectacolului la numărul de telefon: 0742/804.401 sau pe adresa akultart@gmail.com unde vă puteţi procura biletul online la spectacolul dorit. Tariful pentru un bilet la spectacol este de 20 de lei. Pentru cei care îşi procură bilete la ambele spectacole biletul are tariful preferenţial de 15 lei. Locurile sunt limitate!*”, transmit organizatorii.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version