Lansare de carte cu scriitorii George Serediuc si Dan Cristian Iordache, la Muzeul de Istorie din Suceava


Intră acum și în grupul de

“Zidul de Hârtie” organizează sâmbătă, 16 iunie 2012, la Muzeul Bucovinei din Suceava, o dublă lansare de carte a doi dintre cei mai marcanţi membri ai cenaclului sucevean, George Serediuc şi Dan Cristian Iordache, informează într-un comunicat de presă, scriitorul Florin Dan Prodan.

“Evenimetul va începe la ora 17.00. Proaspetele volume de poeme, << Soarele mecanic >> , editura Herg Benet, Bucureşti, respectiv << Karawane >> , editura Charmides, Bistriţa, vor fi prezentate de conf. dr. Sabina Fînaru şi de colegii lor, poeţii Florin Dan Prodan şi Vlad Sibechi.

Fondată în octombrie 2008, gruparea suceveană de literatură şi artă tânără, având un manifest estetic propriu, este pe cale de a contura o mişcare originală în peisajul literaturii tinere de astăzi.

Poemele din volumul de debut al lui George Serediuc fac o sinteză a poeziei douămiiste, dar pe un ton cald și atașant, fără isterii și bravade expresioniste, ci cu o permanentă tentație a luminosului și cu scenarii atent construite, în care fragilitatea poate deveni o sursă a forței. << Soarele mechanic >> e o colecție unitară de poeme și totuşi plină de surprize, în care sunt puse în joc toate resursele unuia dintre cei mai talentați poeţi tineri (Claudiu Komartin)”, se arată în document.

“Poezia semnată de Dan Cristian Iordache pare să nu-şi revendice influenţe vizibile din niciun curent poetic sau predecesori. Nici în peisajul poetic actual frecvenţele ei nu sunt comune. Uneori monolog, alteori rugăciune, discursul din care câteodată sar metafore de o profunzime uluitoare pare că nu se adresează nimănui sau poate întregului univers”, este de părere Florin Dan Prodan.


Intră acum și în grupul de