„Arta orfevrariei intre gotic si baroc”, una dintre cele mai importante expozitii gazduite de Muzeul de Istorie din Suceava


Intră acum și în grupul de

Muzeul de Istorie din Suceava va găzdui vineri, 21 septembrie 2012, de la ora 14.00, o nouă expoziţie, deosebit de importantă, intitulată „Arta orfevrăriei între gotic şi baroc”, ce conţine capodopere din tezaurul Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, a informat directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, expoziţia va cuprinde 85 de piese din tezaurul cultural naţional, argint şi argint aurit, cu o valoare totală de asigurare de 1.416.515 euro, practic cea mai importantă colecţie de acest fel care ajunge la Suceava după 1990. Ursu a precizat că vor fi expuse la Muzeul de Istorie potire, sfetnice, pahare, pixide, cruci, căni de lapte, zaharniţe etc.

Expoziţia va fi vernisată la Suceava în data de 21 septembrie, în prezenţa directorului Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, Sabin Adrian Luca.

“Cu această expoziţie încheiem seria de manifestări în colaborare cu Muzeul Brukenthal, unul dintre cei mai importanţi parteneri ai noştri. Pentru anul viitor, colaborarea va continua, cel mai probabil cu o expoziţie de pictură germană, sec. XVI-XIX”, a mai declarat Ursu.


Intră acum și în grupul de