Expozitia „Din secretele maestrilor – lumina si culoare” va fi vernisata la Muzeul de Istorie din Suceava


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei din Suceava în parteneriat cu Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din municipiu organizează în data de 10 octombrie 2012, de la ora 17.00, la Muzeul de Istorie din Suceava, vernisajul expoziţiei de pictură „Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare”, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii instituţiei muzeale.

Potrivit acestora, evenimentul face parte din seria de activităţi derulate în cadrul proiectului „Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare”, proiect finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), cu o valoare totală de 29.862 lei din care 7.151 finanţare proprie şi 22.711 lei finanţare de la Administraţia Fondului Cultural Naţional.

„Expoziţia prezintă 75 de lucrări realizate în cadrul atelierelor de artă organizate pentru copii, ateliere în care aceştia au fost educaţi în spiritul respectării şi promovării valorilor artistice bucovinene, au fost familiarizaţi cu noţiunile de muzeologie, cu terminologia de specialitate şi au fost informaţi cu privire la metodele de protejare a patrimoniului muzeal. În cadrul vernisajului va avea loc premierea celor mai bune lucrări”, se arată în document.


Intră acum și în grupul de