Volumul „Cioban la stele” a fost lansat la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Comunicat de presă

Elevii şi profesorii de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, au avut onoarea de a-l avea alături, marţi, 12 februarie 2013,  pe cunoscutul profesor, ziarist şi om de cultură, Dumitru Brădăţan. Motivul vizitei a fost unul absolut nobil – lansarea ultimului volum, Cioban la stele, semnat de domnia sa.

După un scurt preambul, oaspetele a oferit 60 de minute de regal, de înălţare spirituală, făcându-ne părtaşi la propriile experienţe de viaţă, împărtăşindu-ne din vasta sa cultură. Titlul volumului, ne-a mărturisit autorul, pare să fie inspirat tocmai de meleagurile fascinante ale Bucovinei, de bogăţia spirituală, de tradiţiile transmise din generaţie în generaţie care pot „corupe” şi pe cei mai insensibili dintre noi.

Volumul este alcătuit în cea mai mare parte din interviuri realizate de domnia sa în calitate de gazetar la Crai nou. Printre intervievaţi se regăsesc nume sonore ale vieţii culturale româneşti: Zoe Dumitrescu Buşulenga, Alex Ştefănescu, Romulus Vulpescu, Leopoldina Bălănuţă etc. Pe ultima copertă a cărţii regăsim recomandarea criticului literar Alex Ştefănescu: „Dumitru Brădăţan scrie neconvenţional şi inventiv. În articolele sale nimic nu aminteşte de limba de lemn a gazetăriei. Orice ziar din România şi l-ar dori în redacţia sa. Dar el preferă ziarul din Suceava, în care şi eu mi-am văzut cu emoţie publicat primul text…”.

Publicul, alcătuit din profesori şi elevi, a fost captivat de nonconformismul domnului Dumitru Brădăţan, de vitalitatea şi exuberanţa acestuia, de bogata experienţă de viaţă, dorindu-şi să fi petrecut mai mult timp împreună. A fost un nou câştig pentru elevi, orice contact spiritual îi poate ajuta să realizeze importanţa lecturii şi mai ales importanţa alegerii unor modele în ascensiunea ulterioară.

Prof. Adriana Apetri şi prof. Luminiţa Cîmpan, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului

 

 


Intră acum și în grupul de