Targul international “Agro Expo Bucovina 2013” s-a deschis oficial la Shopping City Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

targul agroexpo 2013 1

Produsele a peste 125 de companii din Romania, Ungaria, Italia, Cehia şi Danemarca sunt prezente, de vineri, 22 martie, la cea de a XI-a ediţie a Târgului internaţional de agricultură şi industrie agroalimentară AGRO EXPO BUCOVINA & SALONUL PRODUSELOR ECOLOGICE, care se desfăşoară în parcarea Shopping City Suceava.

Deschiderea oficială a Targului a debutat cu cea de-a VI-a ediţie a Forumului Economic Naţional “Agricultura Încotro ?”, la care, alături de oficialităţile sucevene a participat şi Achim Irimescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Acesta a făcut aprecieri pozitive cu privire la organizarea târgului de la Suceava. “Un astfel de târg demonstrează că agricultura din Suceava, pe lângă faptul că este motorul principal al mediului rural, reprezintă şi un domeniu de vârf la nivel naţional. Dorim să transferăm cât mai mulţi bani la agricultori, iar aceştia din urmă să devină competitivi la nivel european. Agricultura din Suceava demonstrează că este competitivă, modernă”, a declarat Irimescu.

In cadrul forumului, specialiştii au avut ocazia să poarte discuţii pe mai multe teme de interes din domeniul lor de activitate, precum: “Politica agricolă 2014-2020” (Sustinerea pe suprafata; Investitii; Dezvoltare rurala); “Administraţia publică locală în contextul regionalizării”; “Cercetarea agricolă din România – prezent şi viitor”; “Agricultura ecologică în context naţional şi european”; “Fondul de Garantare a Creditului Rural”, s.a.

AGRO EXPO BUCOVINA reprezintă un eveniment de referinţă pentru industria agro-alimentară, fiind specializat în maşini, utilaje şi tehnologii pentru industria alimentară; aparatură de laborator; produse alimentare; miere şi produse apicole; arome, esenţe, coloranţi şi aditivi pentru industria alimentară; legume şi fructe; conserve; echipamente de protecţie; igienizare, detergenţi, dezinfectanţi pentru industria alimentară; instalaţii frigorifice; producători agricoli; utilaje forestiere; maşini, utilaje şi unelte agricole; anvelope şi piese de schimb pentru tractoare şi utilaje agricole; seminţe şi material săditor ; îngrăşăminte şi pesticide; tehnologii şi echipamente pentru irigaţii; animale de rasă şi păsări; tehnologii de creşterea animalelor; tehnologii şi metode de îmbunătăţire a raselor; incubatoare; maşini şi echipamente pentru abatorizare; furaje, nutreţuri, concentrate, aditivi, premixuri; metode de hrănire, sisteme de distribuţie a hranei; instrumente, tratamente şi medicamente de uz  veterinar, dezinfectanţi; echipamente de încălzire şi aer condiţionat; silozuri, uscătoare şi mijloace de transport a cerealelor; tehnologii de reproducere şi creştere artificială a peştelui; tehnologii de pescuit; flori şi plante de apartament, pentru grădini, parcuri şi sere; mobilier şi accesorii pentru grădini şi terase; echipamente şi unelte pentru grădinarit etc.

Expoziţia agricolă este prevazută să se desfăşoare în perioada 22-24 martie 2013 şi poate fi vizitată între orele 10:00 şi 18:00.

În cadrul expoziţiei îşi prezinta oferta de produse şi membrii Asociaţiei „Produs în Bucovina”, precum şi alţi producători de produse alimentare şi tradiţionale din Suceava şi din alte 30 de judeţe ale ţării.

Pe parcursul evenimentului vor avea loc si spectacole de muzică populară, precum şi o prezentare de câini de rasă şi tehnici de dresaj oferita de Asociaţia Chinologică a judeţului Suceava.

De asemenea, va fi amenajată şi o expoziţie de păsări şi animale de rasă. Vor avea loc demonstraţii de artă culinară, iar cei care vor vizita târgul vor putea degusta dintr-un batal gătit la proţap de către membrii Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România.

Reamintim ca Târgul internaţional de agricultură şi industrie agroalimentară AGRO EXPO BUCOVINA & SALONUL PRODUSELOR ECOLOGICE, este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava şi Shopping City Suceava în parteneriat cu  Consiliul Judeţean Suceava, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Instituţia Prefectului Suceava, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava.


Intră acum și în grupul de