Acasă Evenimente Grigore Lese concerteaza si in acest an, de Florii, la Suceava

Grigore Lese concerteaza si in acest an, de Florii, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Grigore Lese

Reputatul rapsod Grigore Leşe, maramureşean la origine, este invitat şi în acest an la Suceava, în apropierea sărbătorilor pascale, pentru a susţine tradiţionalul „Concert Pascal”, circumscris programului „Paştele în Bucovina 2013”, care va avea loc la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Ioan Nepomuk” Suceava, se arată pe site-ul Consiliului Judeţean Suceava.



Potrivit sursei citate, reprezentaţia va avea loc duminică, 28 aprilie 2013, de la ora 19.30, cu participarea artistului plastic dr. Sorin Dumitrescu. Intrarea este liberă!

Născut la 20 februarie 1954, în Maramureş, în satul Stoiceni, Grigore Leşe, a absolvit studiile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, din Cluj-Napoca, Facultatea de Interpretare (Fagot), în prezent fiind doctor în Muzică și profesor asociat al Facultății de Litere, Universitatea București și al Universității de Muzică din capitală.

Repertoriul său constituit din melodii vechi, provine din folclorul autentic al zonei, marcând evenimente importante din viața omului, arătându-şi talentul şi prin faptul că ştie să cânte la diverse instrumente muzicale. În prezent este cunoscut şi pentru repetatele apariţii televizate, mai ales în cadrul emisiunilor pe care le moderează.

Manifestările înscrise în programul “Paştele în Bucovina 2013” pot fi consultate pe cjsuceava.ro.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version