Scriitoarea Angela Furtuna, laureata Premiului pentru Eseu


Intră acum și în grupul de

Angela Furtuna Premiul Convorbiri  Literare pentru Eseu editia 2013Scriitoarea Angela Furtună este laureata Premiului pentru Eseu, pentru publicarea cercetărilor reunite sub genericul Monica Lovinescu. Est-etica, Vol. I, Geneze, Editura Vinea, București, 2012 (volum sub egida Bibliotecii Bucovinei).

Decernarea a avut loc în seara zilei de 26 aprilie, pe scena Teatrului Luceafărul, în cadrul prestigioaselor manifestări defășurate în cadrul „Zilelor Convorbiri Literare”, la Iași, în perioada 25-27 aprilie 2013. Premiul Opera Omnia a fost oferit prozatorului Augustin Buzura.

„Zilele Convorbiri Literare” au fost organizate sub marca Uniunii Scriitorilor din România, Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii, Consiliul Județean Iași, Primăria Iași, Filarmonica Iași, Teatrul Luceafărul Iași, Universitatea „Petre Andrei” Iași.

Agenda manifestărilor – care au avut anvergură internațională – a fost bogată și a inclus nume de vârf din literatura și viața academică românească, din țară, din Republica Moldova și de la Cernăuți, din Franța, Austria și Germania. Pentru prima oară, Gala de decernare a premiilor a inclus un podium poetic al excelenței, organizat împreună cu concertul Filarmonicii Moldova din Iași, avându-l ca invitat și pe celebrul artist Grigore Leșe.


Intră acum și în grupul de