„Targ de antichitati”, la Iulius Mall Suceava

TÂRG_DE_ANTICHITĂŢI_IM_SV_IUNIE_2013Comunicat de presă

Sucevenii care aleg să meargă la shopping şi să petreacă timpul liber la Iulius Mall Suceava vor avea parte de numeroase evenimente aparte.

În perioada 29 mai – 4 iunie 2013, iubitorii de frumos îşi pot delecta privirile cu cele mai inedite creaţii vestimentare. „Visul unui întreprinzător” este un concurs naţional de creaţie organizat de Palatul Copiilor Suceava, sub patronajul Inspectoratului Şcolar Judeţean, care îşi propune să promoveze micii artişti din domeniul fashion. Competiţia se va desfăşura sub forma unei expoziţii care va fi amplasată la parterul Iulius Mall, în zona Kidsland. Lucrările sunt semnate de elevi din clasele I-XII, din toate colţurile ţării, membri ai cercurilor de tapiserie, creaţii confecţii, atelierul fantezie, design vestimentar, artă textilă şi marochinărie.

De vineri până duminică, clienţii Iulius Mall vor putea admira şi cumpăra antichităţi pentru a-şi îmbogăţi colecţiile de obiecte înnobilate cu patina timpului. La Târgul Colecţionarilor din Iulius Mall, amatorii de artă şi istorie vor descoperi piese de mobilier, tablouri, statuete, bijuterii, argintărie, ceasuri de colecţie, numismatică, filatelie, porţelanuri şi alte obiecte învăluite în mister. Expozanţii sunt pregătiţi să le ofere celor interesaţi mici suveniruri, de o eleganţă deosebită, a căror valoare a sporit de-a lungul timpului.

Cei mici sunt sărbătoriţi la Iulius Mall prin acţiuni interactive şi distractive. Sâmbătă, 1 iunie şi duminică, 2 iunie, de la ora 08.30, etajul Iulius Mall se transformă în scena unui spectacol plin de culoare şi voie bună. „Voinicelul” este un eveniment organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, ajuns la a XI-a ediţie. Sute de prichindei vor încânta publicul cu talentele lor, în etapa judeţeană a festivalului – concurs. Cei mici vor prezenta momente de muzică populară sau uşoară, dans, interpretare instrumentală, recitare, tradiţii şi obiceiuri.

De „Ziua Copilului”, de la ora 12.00, năzdrăvanii sunt invitaţi la atelierele de creaţie susţinute la KidsLand. Cei mici îşi vor demonstra imaginaţia realizând mici opere de artă şi distrându-se alături de prieteni. Evenimentele dedicate copiilor continuă şi duminică, cu un spectacol de teatru de păpuşi. De la ora 12.00, în zona Kidsland, ştrengarii vor fi publicul piesei, prezentată de Teatrul de Păpuşi „Puppet”.

Până pe 2 iunie, Iulius Mall găzduieşte expoziţia „Crâmpeie de suflet”, organizată de către Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi Asociaţia de Artă „Nicolae Tonitza”. Cei interesaţi vor putea admira 19 lucrări de artă plastică realizate în perioada 2009 – 2013 de Ioana Palamar.

Departament PR

loading...