Concursul de desene „Vis de copil in casa bunicilor” a ajuns la cea de-a XVII-a editie, la Suceava


Intră acum și în grupul de

hanul domnescMuzeul Etnografic „Hanul Domnesc” Suceava organizează vineri, 7 iunie 2013, cea de-a XVII-a ediţie a expoziţiei – concurs de desene VIS DE COPIL ÎN CASA BUNICILOR, cu tema „Pădurea magică a copilăriei”, informează într-un comunicat de presă, Maria Crusninschi, muzeograf.

Potrivit sursei citate, ca în fiecare an, la concurs participă elevi pe categorii de vârstă,  între 7-11 ani, respectiv între 12-15 ani, cu desene pe tema concursului, premiile acordându-se pentru cele mai frumoase lucrări. În acest an au venit cu lucrări deosebite şi copiii de la grădiniţe, cu vârste cuprinse între 5 – 7 ani. Comisia de jurizare care decide acordarea premiilor este formată din profesori de desen de la şcolile cu cel mai mare număr de participanţi şi specialişti ai muzeului.

Organizatorii propun anual elevilor teme diferite care să le formeze cunoştinţele despre cultura populară, să le stimuleze imaginaţia şi să-i determine să aprecieze valorile tradiţionale.

În document se arată că, nu întâmplător, tema din acest an se numeşte „Pădurea magică a copilăriei”, deoarece Fundaţia Culturală Artex în parteneriat cu Muzeul Etnografic „Hanul Domnesc” organizează cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional „Zilele vânătorii”. Acest eveniment face parte din activitatea de sustenabilitate a proiectului „Muzeul Etnografic – Hanul Domnesc – istorie şi legendă”, derulat în perioada 18 august 2011 – 17 august 2012.

Vernisajul expoziţiei – concurs şi premierea celor mai talentaţi copii vor avea loc vineri, 7 iunie 2013, de la ora 12.00, la Muzeul Etnografic „Hanul Domnesc”, premiile acordându-se atât de către Muzeul Bucovinei, cât şi de Fundaţia Culturală Artex.

Evenimentul îi va delecta pe vizitatorii de toate vârstele cu o serie de scenete interactive şi jocuri educative şi de improvizaţie, iar celor mai activi participanţi le vor fi oferite premii pentru popularitate, originalitate şi interpretare artistică de către aceeaşi Fundaţie Culturală Artex.


Intră acum și în grupul de