O noua Biserica in satul sucevean Sfantul Ilie Nou. Vezi cand are loc Sfintirea lacasului


Intră acum și în grupul de

DSC00818Pe dealul ce marchează hotarul dintre Suceava și satul Sfântul Ilie Nou, în 1997, s-a înfipt o cruce mare de stejar, cu gândul ca un grup de ardeleni să construiască o Biserică. Timp de 7 ani, Crucea a fost brăzdată de ploi, arșiță și ger, fără ca cineva să se încumete în a zidi Sfântul Lăcaș, relatează într-un comunicat de presă, Pr. Paroh Aristarch Cojocar.

„În 2004, IPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, mi-a încredințat ascultarea de a înfăptui o mare izbândă pentru credincioșii din satul Sfântul Ilie Nou, comuna Șcheia, care doreau o Biserică în comunitatea lor.

Am purces la drum cu banii donați de cei care au primit din partea Primăriei Șcheia parcele în zonă și, cu ajutorul lui Dumnezeu, cu binecuvântarea Sf. Apostoli Petru și Pavel, patronii și ocrotitorii bisericii, timp de 9 ani, am trudit „cu timp și fără timp”, vorba Sf. Ap. Pavel, cu bani adunați de la văduve, de la credincioși înstăriți, cu dare de mână, de pe întreg cuprinsul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Acestora li s-au adăugat oameni de afaceri, care m-au sprijinit cu bani, materiale de construcție și cu donații în obiecte bisericești”, spune Pr. Paroh Cojocar.

Potrivit acestuia, biserica e zidită în stil ștefanian, croită după proiectul realizat de inegalabilul arhitect Ghicel Doru Olaș.

Preotul sucevean mărturiseşte că se află într-un moment fericit al vieţii sale şi mulțumeşte  Bunului Dumnezeu că a pus într-un bulgăr de noroi atâta entuziasm și spirit de sacrificiu.

„Mulțumesc IPS Pimen pentru dragostea părintească cu care m-a înconjurat. Mulțumesc soției mele, Valentina, care m-a ajutat în clipe grele, mulțumesc copiilor mei, pr. Justinian-Remus, diaconului Sergiu-Robert și Anei-Maria pentru tot sprijinul pe care mi l-au dat în înfăptuirea acestei minuni spre mântuirea familiei și a tuturor oamenilor care vor intra și se vor ruga în biserică”, transmite preotul sucevean în documentul citat.

Acesta mai informează că Sfințirea lăcaşului va avea loc duminică, 16 iunie 2013 și va fi săvârșită de IPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților și de PS Macarie, Episcop al Europei de Nord, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Cu binecuvântarea IPS Pimen, Biserica va fi deschisă până în data de 23 iunie 2013, pentru toți credincioșii care doresc să treacă prin Sfântul Altar. „Binecuvintează Doamne pe cei ce iubesc podoaba Sfintei Tale Case!”, transmite Cojocar în finalul comunicatului de presă.


Intră acum și în grupul de