Dialog estetic între două orașe bucovinene – Cernauți și Gura Humorului prin expozitii George Löwendal

!invitatie cernautiFundația Löwendal deschide publicului, în perioada 18 iulie – 31 august 2013, două expoziții ale artistului George Löwendal (pictor, poet, arhitect, scenograf, actor, maestru de balet…), un dialog estetic între două orașe ale Bucovinei – Cernauți și Gura Humorului – locuri în care artistul a petrecut cei mai frumoși ani ai vieții sale, informează într-un comunicat de presă, organizatorii evenimentului.

Potrivit sursei citate, expozițiile oferă privirii colțuri de natură și mănăstirile pictate ale Bucovinei, chipuri de țărani bucovineni, schițe de scenografie și portrete realizate în cărbune ale actorilor Teatrului Național din Cernăuți, personaje și costume pentru Teatrul de marionete, o selecție din peste 200 de lucrări semnificative, perspectivă asupra unei perioade importante de definire artistică a creației artistului George Löwendal.

Vernisajele expozițiilor vor avea loc la Cernăuți, în data de 18 iulie 2013, ora 16.00, la Muzeul de Artă din Cernăuți – curator George Radu și la Gura Humorului în data de 25 iulie 2013, ora 17.00, la Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului – curator Dorana Coșoveanu.

,,În tablourile mele a fost înfățișată întreaga Bucovină; poate nu există un kilometru pătrat, în acest colț al României, prin care să nu fi trecut și să nu fi pictat; nu este nici un pisc de munte, nici o mănăstire și nici o regiune în care să nu fi pictat scene din viața țăranilor și nesfârșitele lor portrete. În Bucovina am petrecut cei mai fericiți ani ai vieții mele…” (Însemnări George Löwendal)