Festivalul de Arta Medievala „Stefan cel Mare” revine la Suceava, in perioada 15-18 august (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Festivalul de Arta Medievala6

Ediţia din acest an a Festivalului de Artă Medievală “Ştefan cel Mare”, unul dintre cele mai importante evenimente ale judeţului Suceava, se va desfăşura la Cetatea de Scaun a Sucevei şi în Muzeul Satului Bucovinean, în perioada 15-18 august, ampla manifestare fiind organizată de Muzeul Bucovinei, Primăria Suceava şi Consiliul Judeţean Suceava.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în cadrul festivalului sunt incluse spectacole de teatru pentru copii, piesa  de teatru “Romeo şi Julieta” pusă în scenă de Trupa Clan-destin din Bucureşti, în regia Teodorei Câmpinean, dar şi turniruri, spectacole cu foc, scenete comice, muzică medievală, acrobaţii cu cai sau tir cu arcul.

În ceea ce priveşte parada Festivalului de Artă Medievală, Ursu a precizat că aceasta va avea loc, în seara zilei de 15 august, şi se va desfăşura pe traseul Obcine- str. George Enescu- Primăria municipiului Suceava- Bulevardul Ana Ipătescu- Cetatea de Scaun a Sucevei. Totodată, programul  festivalului de la Suceava cuprinde concursul pentru copii “Descoperiţi comoara”, dar şi “Noaptea supravieţuitorilor în Cetate”.

Directorul Muzeului Bucovinei a mai menţionat că Primăria şi Consiliul Judeţean Suceava susţin financiar festivalul, ajuns la a VII-a ediţie, bugetul alocat în acest an fiind de aproximativ 280 000 de lei.


Intră acum și în grupul de