Expozitie destinata gastronomiei franceze, la Muzeul Satului Bucovinean


Intră acum și în grupul de

muzeul satului bucovineanServiciul Etnografie din cadrul Muzeului Bucovinei lansează un nou proiect cultural „Suntem vecini pe Terra. Să facem cunoştinţă” care îşi propune promovarea şi cunoaşterea reciprocă a diferitelor culturi tradiţionale din lume, informează într-un comunicat de presă, Violeta Enea, şef Serviciu Etnografie.

Potrivit sursei citate, în parteneriat cu Departamentul de Nord din Franţa, regiune înfrăţită cu judeţul Suceava, în Muzeul Satului Bucovinean s-a deschis expoziţia „Bucătăria franceză. Bucătăria se naşte odată cu gătitul” care ilustrează aspecte ale istoriei şi evoluţiei renumitei gastronomii franceze. Expoziţia poate fi vizionată până în data de 23 august 2013.

În cadrul aceluiaşi proiect de promovare a diversităţii culturale, la Târgul Meşterilor Populari, ediţia a XVIII-a, care se desfăşoară în Muzeul Satului Bucovinean, în perioada 2 – 4 august 2013, au fost invitaţi şi cinci meşteri populari din Ucraina şi Ansamblul folcloric „Ţărăncuţa” din raionul Novoseliţa, care va susţine un program de cântece şi dansuri tradiţionale ucrainene în cadrul spectacolelor desfăşurate cu acest prilej.


Intră acum și în grupul de