„Din secretele maestrilor – lumina si culoare”, expozitie-concurs la Muzeul de Stiintele Naturii Suceava

afis expozitie-concursMuzeul de Științele Naturii va găzdui miercuri, 4 septembrie 2013, de la ora 16.00, vernisajul expoziţiei – concurs Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare, informează într-un comunicat de presă, reprezentanții Muzeului Bucovinei.

Potrivit sursei citate, cu această ocazie, vor fi expuse pe simezele muzeului, lucrările celor 65 de participanţi la „Atelierele de Pictură” organizate în cadrul proiectului Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare.

În cadrul vernisajului vor fi acordate  premii în bani pentru cele mai bune lucrări plastice realizate de către tinerii artişti participanţi. Pentru fiecare dintre cele două grupe de vârstă vizate în proiect, respectiv 7-12 ani şi 13-18 ani, Muzeul Bucovinei va acorda următoarele premii: premiul I în valoare de 300 lei, premiul II în valoare de 200 lei, premiul III în valoare de 100 lei şi trei menţiuni fiecare în valoare de 50 de lei.

„Expoziţia realizată în cadrul acestui proiect de pedagogie muzeală va fi itinerată pe parcursul întregului an şcolar în şcolile din municipiul Suceava. Proiectul nostru va readuce în memoria tinerilor artişti participanţi şi a iubitorilor de artă suceveni cinci artişti bucovineni de seamă, care au marcat istoria artei plastice din Bucovina, respectiv Epaminonda Bucevschi, George Lövendal, Dimitrie Loghin, Elena Greculesi şi Dimitrie Gavrilean”, se arată în document.