“Grigore Ilisei, 70”, la Muzeul de Arta „Ion Irimescu” Falticeni


Intră acum și în grupul de

Luni, 23 septembrie 2013 ora 16.30 în sala “Pictor Aurel Băeşu” va avea loc evenimentul “Grigore Ilisei, 70” organizat sub egida Muzeul de Artă “Ion Irimescu” în colaborare cu Primăriei Municipiului Fălticeni, Fălticeni şi Editura “Doxologia” din Iaşi.

Acest eveniment reprezintă un omagiu, pentru întreaga activitate, adus scriitorului ieşean cu origini sucevene- Grigore Ilisei, la împlinirii venerabilei vârste de 70 de ani.

Cu această ocazie va avea loc lansarea volumului: ”Divanul cu prieteni”, despre care Arhim. Timotei Aiaonei spunea următoarele: ” Cartea aceasta este un semn de apreciere şi admiraţie pentru un om al valorilor şi faptelor bune, pentru un condeier care alucrat mereu sub aripa îngerului. O carte pentru un prieten, cu hrisoave dela prieteni care mai cred că lumea se poate schimba în bine.O carte în dar pentru omul care ştie să dăruiască altora”.

Tot cu aceasta ocazie, sărbătoritului îi va fi dedicat un moment muzical susţinut de soprana Mihaela Grăjdeanu de la Opera Română din Iaşi şi doamna lect. univ. Doina Grigore -la pian. Piesele interpretate reprezintă Lieduri ale compozitorului  ieşean Viorel Munteanu- dedicate scriitorului şi publicistului  Grigore Ilisei.

Grigore Ilisei s-a născut la 20 noiembrie 1943 la Văleni, comuna Mălini, judeţul Suceava.


Intră acum și în grupul de