Concert extraordinar de colinde si lansare de carte, la Casa de Cultura din Suceava


Intră acum și în grupul de

ByzantionCu binecuvântarea IPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Casa de Cultură din Suceava va găzdui miercuri, 11 decembrie 2013, de la ora 18.00, un Concert extraordinar de colinde, organizat de Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei”, informează într-un comunicat de presă, pr. Justinian Cojocar.

Potrivit sursei citate, va concerta renumitul grup BIZANTION de la Mitropolia din Iași, grup cu numeroase premii naționale și internaționale și recunoscut la nivel mondial în lumea ortodoxă. Grupul este format din 30 de persoane, între care se află teologi și preoți.

În cadrul evenimentului va avea loc și lansarea cărții: „Un veac de muzică corală în Țara de Sus”, autor Pr. Nicolae Pentelescu. „Această carte prezintă istoria corurilor bisericești și laice, patriotice și folclorice, din Bucovina și Moldova de Nord, între anii 1860-1970. Sunt informații inedite, fotografii vechi de peste 100 de ani, documente originale, unice. Este o comoară pentru toți cercetătorii și istoricii interesați de cultura muzicală la poporul român. INTRAREA ESTE LIBERĂ!”, se arată în document.


Intră acum și în grupul de