Manifestari dedicate aniversarii a 155 de ani de la Unirea Principatelor Romane, la Muzeul de Istorie Suceava


Intră acum și în grupul de

Muzeul de Istorie

Vizitarea Muzeului de Istorie va fi liberă vineri, 24 ianuarie 2014, iar în holul muzeului va fi amenajat un moment expoziţional care să amintească de Unirea Principatelor Române, din 1859, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii instituţiei sucevene.

Potrivit sursei citate, la ora 12.00, în expoziţia permanentă, muzeografi de la Secţia Istorie, vor evoca importanţa acestui moment înfăptuit în urmă cu 155 de ani, împreună cu un grup de liceeni de la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, coordonaţi de doamna profesor Maria Atănăsoaie, care au pregătit un moment artistic dedicat acestei aniversări.

Muzeografa Cristina Pînzariu va evoca momentul Unirii la o manifestare organizată la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, în colaborare cu elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, care vor interpreta diverse scenete dedicate Unirii, coordonaţi de doamna profesor Rodica Cozaciuc.

În 23 ianuarie, ora 13.00, la sediul Muzeului Judeţean Botoşani, va fi vernisată expoziţia temporară „155 de ani de la Unirea Principatelor Române”, realizată în colaborare cu Muzeul Bucovinei Suceava şi Muzeul Unirii din Iaşi, urmată de un Simpozion dedicat Unirii din 1859, la care va participa şi muzeograful Dan Petrovici.

Unirea Principatelor Romane-001


Intră acum și în grupul de