Documentarul „Finding Joe” va fi difuzat la Talcioc Cultural Suceava

Finding JoeDupă un prim eveniment care a strâns zeci de oameni dornici să fie fericiți, Programul Național de Educație pentru Fericire continuă cu o nouă difuzare de documentar, „Finding Joe”, care va avea loc pe 27 februarie, la Talcioc Cultural, începând cu ora 19.00.   Documentarul relatează drumul eroului, aflat în căutarea fericirii.

Potrivit lui Carmen Fediuc, ambasador Asociația Inițiativa pentru Fericire, pentru a afla un răspuns la întrebarea „Care este drumul către o viață împlinită”, producătorii au discutat cu oameni excepționali din diferite domenii, precum educație, psihologie sau muzică. Aceștia povestesc despre cum și-au găsit pasiunea și cum au putut să o urmeze, având astfel o viață împlinită din punct de vedere profesional. Filmul este construit pe teoria lui Joseph Campbell privind Călătoria Eroului sau găsirea fericirii. Joseph Campbell, profesor universitar timp de 38 de ani, a studiat miturile în relație cu natura umană. Lucrarea sa, „Eroul cu o mie de fețe”, a fost publicată în 1949 și a influențat artiști și scriitori, printre care Bob Dylan, Jim Morrison, Stanley Kubrick, George Lucas sau Jerry Garcia. Cartea sa a fost numită de către TIME printre cele mai influente 100 de cărți din lume.

Filmul cuprinde etapele a ceea ce Campbell a numit drumul eroului: provocările, temerile, dragonii, luptele și întoarcerea „acasă” ca o persoană schimbată. Difuzarea filmului va fi urmată de o dezbatere despre fericire. Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite pe site-ul http://www.ipf.ro/evenimente/ , iar locurile se vor ocupa în baza rezervărilor prealabile. Toate evenimentele ulterioare din cadrul programului din Suceava vor fi anunțate pe pagina de Facebook Inițiativa pentru Fericire și pe site-ul www.ipf.ro, mai arată Carmen Fediuc.

Asociația Inițiativa pentru Fericire, un ONG național, desfășoară Programul Național de Educație pentru Fericire în 6 orașe din țară. Scopul programului este înțelegerea factorilor care declanșează fericirea și aplicarea lor în viața de zi cu zi. De asemenea, se urmărește creșterea gradului de fericire a românilor la nivel național.