Incepe Festivalul de film, poezie si arta, “Sapte zile in Asia”. Vezi PROGRAMUL detaliat al evenimentului


Intră acum și în grupul de

 

afis asia fest

La Muzeul Bucovinei din Suceava are loc, luni, de la ora 16.00,  deschiderea festivalului de film, poezie şi artă ŞAPTE ZILE ÎN ASIA şi vernisajul expoziţiei de obiecte religioase tibetane.

Potrivit organizatorilor, printre exponate vor putea fi admirate mandale originale, un pumnal şamanic pub ba, bile din lemn de santal, metal şi pietre folosite în medicina tradiţională, bijuterii şi inele inscripţionate cu mantre, statuete ş.a.m.d. Expoziţia va fi urmată de o prezentare a Tibetului şi comunităţii tibetane din Dharamshala, reşedinţa lui Dalai Lama.
Partea a doua consistă în întîlnirea cu regizorul Iulian Manuel Ghervas şi proiecţia ultimului său film, Anul Dragonului, produs pentru HBO Europe. Filmul a avut premiera la TIFF 2013, şi a fost selecţionat la mai multe festivaluri din ţară şi din străinătate. Este nominalizat, alături de alte patru filme, la premiile GOPO care vor fi decernate pe 24 martie 2014.
Născut în Suceava, invitatul serii a realizat mai multe filme de scurt metraj, a colaborat ca regizor secund la o serie de producţii internaţionale de lung metraj sau televiziune. A publicat cronică de film şi articole în Dilema Veche, Jurnalul Naţional, Hotnews, Plai cu Boi. „Copiii uraniului” (2009) a câştigat concursul CNC şi a fost produs de Tudor Giurgiu. Filmul a obţinut premiul pentru cea mai bună cercetare intr-un film documentar in cadrul festivalului internaţional de film documentar Astra Sibiu 2009.

Prima ediţie a Festivalului de film, poezie şi artă, intitulat “Şapte zile în Asia”, se defăşoară în perioada 3-9 martie a.c., la Muzeul de Istorie din Suceava, şi este organizat de Zidul de Hârtie, Muzeul Bucovinei şi Asociaţia Culturală Artfest.

program jpg


Intră acum și în grupul de