O mie de cocori de hartie intr-o expozitie inedita la Suceava. Detalii aici!


Intră acum și în grupul de

O mie de cocoriGaleria Suspendată din localul La Fierărie – Talcioc Cultural Suceava îl omagiază pe părintele Origami, Akira Yoshizawa, într-un mod deosebit, în data de 14 martie. Data marchează 103 ani de la naşterea acestuia şi, în egală măsură, 9 ani de la trecerea lui în nefiinţă, informează într-un comunicat de presă, organizatorii evenimentului.

Potrivit sursei citate, cu această ocazie, vineri, 14 martie, de la ora 18.00, va avea loc vernisajul expoziţiei de origami O mie de cocori, semnată de tânărul artist sucevean Andy Aelenei.

Acesta a confecţionat mai bine de o mie de cocori din hârtie pentru a marca acest moment, obiectele urmând a fi suspendate de tavanul terasei din incinta Talcioc Cultural.

Akira Yoshizawa este considerat cel mai influent şi mai prolific artist japonez de origami al secolului al XX-lea. În anul 1989 Yoshizawa spunea că a creat peste 50.000 de modele, toate inspirate de viaţa de zi cu zi.

Origami este un cuvânt care provine din limba japoneză şi înseamnă hârtie pliată.

„Vă invităm, astfel, să celebrăm împreună măiestria plierii hârtiei, în cadrul vernisajului ce va avea loc vineri, 14 martie, de la ora 19.00, în Talcioc Cultural”, transmit reprezentanţii localului sucevean.


Intră acum și în grupul de