Acasă Evenimente „Fizician pentru o zi!”, la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava....

„Fizician pentru o zi!”, la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava. Detalii aici!


Intră acum și în grupul de

Afis (1)În fiecare primăvară, institute de cercetare și universități din întreaga lume invită elevii si profesorii lor pentru a experimenta prim-planul cercetării microcosmosului, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii USV.

Potrivit sursei citate, LHCb International Masterclass, organizat în premieră și la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava cu sprijinul Institutului de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” – București și Centrului European de Cercetări Nucleare (CERN) – Geneva, oferă elevilor posibilitatea de a fi, pentru o zi, cercetători în fizica particulelor analizând date reale obținute de Large Hadron Collider (LHC) la cel mai mare centru de cercetare în domeniu pe plan mondial – Centrul European de Cercetări Nucleare.



În acest an, aproximativ 10.000 de elevi de liceu din 40 de țări sunt așteptați la una din cele aproximativ 200 de universități și institute de cercetare participante, în scopul de a descoperi misterele fizicii particulelor. Prelegeri ale specialiștilor în domeniu oferă o perspectivă asupra subiectelor și metodelor de cercetare de bază ce vor permite cursanților efectuarea de măsurători pe date reale obținute în experimente de fizica particulelor. La finalui zilei, participanții se vor alătura unei video-conferințe internaționale pentru analiza rezultatelor obținute și implicațiile acestora.

În document se arată că, manifestarea “LHCb International Masterclass” va avea loc la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, vineri, 28 martie 2014, începând cu ora 09:00. Mai multe detalii pot fi consultate pe website-ul: www.nipne.ro/dpp/Collab/LHCb/masterclass2014_ro.html


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version