„Ora Pamantului” va fi marcata, sambata, la Suceava

Ora Pamantului

La Talcioc Cultural Suceava va fi marcată sâmbătă, 29 martie, “Ora Pământului”, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii localului.

Potrivit sursei citate, în local se vor închide luminile şi se va opri muzica, iar unica sursă de iluminare vor rămâne lumânările. În intervalul de o oră va avea loc și un recital de pian susținut de Sever Alexandru Tănase. „Evenimentul are ca scop sensibilizarea populaţiei faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice”, se arată în document.

„Ora Pământului” (Earth Hour) este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. „Ora Pământului” constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de către instituții și unități economice.

Acest eveniment este promovat de World Wide Fund for Nature Australia (WWF), un grup internațional de lobby pentru mediu și cotidianul australian Sydney Morning Herald. Prima “Oră a Pământului” a avut loc la Sydney, cel mai mare oraș din Australia, între orele 19:30 și 20:30 la 21 martie 2007. Prin “Ora Pământului” 2007 se estimează că electricitatea consumată în Sydney a scăzut între 2,1% și 10,2% în aceea oră și că au participat 2,2 milioane de oameni. Al doilea eveniment “Ora Pământului” a avut loc la 29 martie 2008, între orele 20:00 și 21:00 (ora locală), în Sydney și în multe orașe importante ale lumii.