Parcarea Iulius Mall Suceava va gazdui editia speciala de Pasti a Targului national de produse agroalimentare „Alimenta 2014”

Alimenta

Sucevenii care nu şi-au făcut cumpărăturile pentru masa de Paşti, au la dispoziţie cele mai delicioase produse româneşti şi nu numai, la ediţia specială de Paşti a Târgului naţional de produse agroalimentare, Alimenta 2014, ediţia a XIV-a, din parcarea Iulius Mall Suceava, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii complexului comercial.

Potrivit sursei citate, timp de şase zile, vizitatorii se vor putea delecta cu pască, cozonac, brânză de burduf în coajă de brad, păstrăv în cobză, palincă şi multe alte produse pregătite special pentru eveniment.

Târgul naţional Alimenta 2014 este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava prin EXPO SUCEAVA, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava şi Iulius Mall Suceava, în perioada 12-17 aprilie 2014 şi va putea fi vizitat zilnic între orele 10:00-19:00.

Dintre produsele tradiţionale de carne nu lipsesc cabanosul, caltaboşii, cârnăciorii de oaie, cârnaţii ardeleneşti, cârnaţii de casă, cârnaţii tradiţionali, cârnaţii de vită, ceafă afumată, costiţă afumată, kaiserul, muşchii file, muşchii împletiţi, muşchiuleţul Montana, slănina afumată, şunculiţa tărănească, toba, cârnaţii tărăneşti, muşchiuleţul de porc, şunca, şoricii, jambonul tradiţional, pastrama de vită sau cea de oaie.

„Cum de pe masa de Paști nu pot lipsi produsele lactate, în cadrul expoziţiei veţi putea găsi şi o gamă variată de brânzeturi-caş, urdă, brânză de burduf, caş afumat, caşcaval, telemea, brânză de vaci, brânză topită, dar şi iaurt, sana sau lapte bătut.

Cozonaci de casă cu stafide şi rahat, covrigei săraţi cu chimen, ciocolată de casă, salam de biscuiţi, plăcinte, nuga, dulciuri de casă naturale, poale în brâu, prăjituri de casă, cornuleţe cu magiun, torturi tradiţionale, şi alte produse de panificaţie şi patiserie vor întregi diversitatea produselor, în perioada 12-17 aprilie”, se arată în document.

Sursa citată arată că, vizitatorii vor putea achiziţiona ceaiuri, ticturi, siropuri, alifii, produse bio, pernuţe terapeutice, comprese, săculeţi cu plante, suplimente nutritive, condimente bio, produse apicole, dar şi dulceaţă de trandafiri, de gutui, de afine, de merişoare, de nuci verzi, de agrişe, de cireşe amare, sirop de brad, de păpădie, de cireşe amare sau căpşuni.

Un punct de atracție este reprezentat de prezența creatorilor de artă populară în cadrul Salonului Meșterilor Populari.
Mai multe infomaţii despre eveniment puteţi găsi pe www.ccisv.ro