Sportivii de la Clubul Ryukay Suceava s-au intors cu premii de la Campionatul National de Karate Isshinryu pentru copii, desfasurat la Iasi


Intră acum și în grupul de

Lucian Nastasi
Sportivii de la Clubul Ryukay Suceava s-au întors cu premii, după ce, în data de 10 mai 2014, au participat la cea de-a V-a ediţie a Campionatului Naţional de Karate Isshinryu pentru copii, desfăşurată la Iaşi.

La competiţia organizată de Federaţia Okinawa Karate Isshinryu Romania au luat parte cluburi din Iaşi, Bacău, Botoşani şi Suceava, numărul total al participanţilor fiind 218. Probele la care micii sportivi au concurat, au fost de kata, kata sincron şi kumite.

Clubul Ryukay Suceava a participat cu 11 practicanţi, cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, din cele două dojo-uri din Bosanci şi Suceava. S-au remarcat: Bogdan Șutu (aur kata şi kumite), Bianca Barbă (aur kumite), Constantin Mierlă (bronz kata şi kumite), Mihail Lungu (bronz kata), Matei Spoială, Alexandra Curic, Cristian Găitan, Gabriel Curic, Andra Balțic, Adrian Fandache (aur kumite) şi Adrian Dima (argint kata).

Sportivii suceveni au fost pregătiţi de George Crăciunescu – CN (centură neagră) 2 DAN, Lucian Nastasi – CN 1 DAN şi Alexandru Covaşă – centura maro 1 KYU.

“Această ediţie a Campionatului Naţional de Karate Isshinryu a fost mult peste nivelul competiţiilor precedente, având ca motiv principal răspândirea acestui stil complet în rândul copiilor, odată cu creşterea nivelului de pregătire. Despre practicanţii mei pot spune că sunt foarte mândru, pentru că nu e uşor ceea ce facem, au muncit foarte mult, dar în acelaşi timp foarte frumos. Copiii au ajuns la un nivel al dezvoltării personale ridicat. Îmi doresc pe viitor ca din ce în ce mai mulţi părinţi să înţeleagă importanţa practicării unui sport complet pentru copiii lor, cum este Karate Isshniryu, care practic dezvoltă caractere. Ţin să mulţumesc Şcoliii Nr. 11 Suceava, Şcolii din Bosanci şi Primăriei Bosanci pentru sprijinul acordat în activităţile noastre”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Lucian Nastasi.

Potrivit sursei citate, cei interesaţi de acest stil de luptă, pot încerca un antrenament gratuit la Şcoala Nr. 11 Suceava (luni şi miercuri 18.30 – 20.00), sau Şcoala Bosanci (marţi şi joi 17.00 – 18.30). (Facebook: Club Sportiv “Ryukay” Joshinkan Isshinryu).

Karate Isshinryu este un stil de arte marţiale japonez, ce provine din insula OKINAWA din Japonia, locaţie ce deţine o tradiţie impresionantă legată de artele marţiale. Acest stil de karate s-a răspândit în Europa prin intermediul soldaţilor care au luptat în Japonia, care odată întorşi în ţarile de provenienţă au dezvoltat acest sport. În România, stilul a fost adus de Sensei Andrei Trandaf care actualmente deţine 4 DAN în KARATE KOBUDO, în anul 1998. Iniţial a fost dezvoltat la Iaşi, locaţie în care se regăseşte şi principalul club de adulţi.


Intră acum și în grupul de