Cum să te îmbraci în prima zi de școală. Iată recomandările designerului sucevean Ioana Iacob pentru adolescente!


Intră acum și în grupul de

Prima impresie contează. Aceasta este deviza multor adolescente care vor ca în prima zi de școală să aibă o apariție care să rămână în mintea colegilor tot anul. Haine, accesorii, machiaj, coafură, dar și gadgeturi, toate trebuie să fie în tendințe în prima zi de școală pentru a lăsa o impresie cât mai plăcută, scriu revistele cu pagini glossy adresate tinerelor.

Pentru că nu mai este mult timp până când clopoțelul va suna din nou în școlile și liceele sucevene, „bătăliile” se poartă deja în magazinele din mall-uri pe ținutele cu care se vor afișa adolescentele la debutul noului an școlar.

Întrucât vestimentaţia din prima zi de școală are o importanță aparte mai ales pentru eleve, NewsBucovina a apelat la sfaturile designerului sucevean Ioana Iacob pentru a afla cum pot tinerele domnişoare să fie în pas cu moda fără a uita însă de bunul gust şi de vârsta frumoasă la care se află.

Ioana Iacob

„Deși mă consider un designer nonconformist, totuși, în unele aspecte sunt cât se poate de conservatoare, mai ales când e vorba de educația din școlile noastre care, după mine, e puțin scăpată de sub control, iar ideea de bun gust e prost înțeleasă”, a declarat Ioana Iacob pentru NewsBucovina.

Ea a consideră că din respect pentru profesori, colegi și părinți, liceenele ar trebui să adopte o ținută clasică în prima zi de școală și cât mai copilărească, adecvată pentru vârsta lor.

Potrivit designerului sucevean, tinerele se pot inspira din vastele și superbele culori tomnatice, vișiniu, arămiu, orange, verde închis, brun, negru, crem, bej, gri, iar ca și croială pot alege între stilul „OLD SCHOOL”, moda anilor  ’60 (Twiggy style) sau pot adopta un stil masculin, dar elegant în același timp (business suit).

Le recomand să poarte carouri pentru că sunt simpatice și potrivite pentru acest sezon, mai ales în prima zi de școală, cât și pentru restul anului. Adolescentele pot combina cămășile albe cu fuste în carouri, iar ca accesoriu un papion simpatic, coafură lejeră sau ponytail, cunoscută drept coada de cal”, a arătat Ioana Iacob.

Pentru tinerele care vor să aibă ținute care să placă ochiului, ea mai recomandă purtarea unei cămăși albe la pantaloni în carouri și pantofi „British Style”, iar ca accesoriu o eșarfă colorată sau o curea în talie.

O altă opțiune este și purtarea unei rochițe de tip A- LINE, din stofă, cu mâneci lungi, imprimate sau uni, cu guler „old school”, iar ca încălțăminte, o pereche de cizme va completa ținuta.

Combinațiile sunt multe, important este să nu uite de bunul gust și respectul pe care trebuie să-l aibă pentru ceilalți din jurul lor”, a precizat Ioana Iacob.

În ceea ce privește purtarea unei uniforme școlare, designerul sucevean susține în totalitate această idee, declarând că uniformele ar trebui să fie obligatorii, atât în școlile generale, cât și în licee.

„Sper să impună toate școlile uniforma, atât în școala generală, cât și în liceu. Sunt pro uniformă! Fiți mândri de uniforma purtată! Uniforma înseamnă disciplină, ordine și, nu în ultimul rând, blazonul instituției de învățământ!”, a mai spus Ioana Iacob.

Cât privește machiajul sau unghiile cu gel, designerul a explicat că tinerele trebuie să fie cât mai naturale.

„Sunt total împotriva unghiilor cu gel în școală. Sunt de părere că adolescentele trebuie să fie cât mai naturale, iar îngrijit nu înseamnă vulgar. Machiajul ar trebui interzis total! Ele nu sunt conștiente de frumusețea lor naturală și nu greșesc deloc când zic că avem cele mai frumoase adolescente. E păcat să-și ascundă chipul copilăresc sub o mască de femeie matură. Sunteți tinere, sunteți copii, aveți o viață înainte pentru machiaje, unghii false și alte lucruri mature. Profitați de copilărie și tinerețe! Ține foarte puțin și trece prea repede!”, este mesajul designerului Ioana Iacob pentru elevele sucevene.

Ea a mai ţinut să le transmită elevilor mult succes în noul an școlar, iar părinților să aibă un cuvânt de spus când vine vorba despre ţinuta şcolară și să nu încurajeze ca holurile din școli să se transforme în podiumiuri de modă.

„Le mai recomand elevelor să fie cât mai naturale și să țină cont că printre colegii lor se numără şi copii atât de modești care se bucură că au bani să ajungă la școală, iar grija lor nu mai este moda sau ce culori se mai poartă sezonul acesta. Acești elevi se bucură, probabil, dacă au reușit să-și cumpere o carte sau un caiet! Gândiți-vă bine și fiți mai buni unii cu alții! Sunteti copii! Fiți copii buni!”, a transmis designerul sucevean Ioana Iacob.


Intră acum și în grupul de