Acasă Exclusiv Sinagoga Gah din Suceava va intra din luna mai în programul de...

Sinagoga Gah din Suceava va intra din luna mai în programul de vizitare pentru public


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Comunităţii Evreieşti Suceava, profesorul Sorin Golda, a declarat, luni, pentru NewsBucovina că începând din luna mai Sinagoga Gah din Suceava va fi deschisă publicului urmând să fie anunţat programul de vizitare.

El a spus că lucrările de restaurare din interiorul sinagogii au fost finanţate cu fonduri de la Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, printre acestea numărându-se montarea unei pardoseli noi, montarea de calorifere şi centrale termice, în timp ce pentru lucrările de restaurare exterioară au fost alocate fonduri de către Primăria Suceava.

Profesorul Sorin Golda a mai spus că, în timpul programului de vizitare de la Sinagoga Gah din Suceava va fi desemnată o persoană care să prezinte istoricul clădirii şi al comunităţii evreilor din Suceava.

El a subliniat că vizitatorii vor putea vedea şi expoziţia foto-documentară din interiorul clădirii, dar şi registrele de pictură ale Sinagogii, unice în România.

Preşedintele Comunităţii Evreieşti Suceava a precizat că aceeaşi ordine a registrelor de pictură mai este întâlnită la Biserica de la Vatican şi la o sinagogă din Germania.



El a menţionat că simbolurile astrale ale picturii din Sinagoga Gah din Suceava, dar şi de la alte biserici din judeţul Suceava au fost studiate şi tratate de un sucevean într-un volum editat recent.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version