Acasă Exclusiv Babywearing Dance: un nou concept de gimnastică, dans și voie bună pentru...

Babywearing Dance: un nou concept de gimnastică, dans și voie bună pentru mămici și bebeluși. La Suceava, cel mai tânăr bebeluș prezent la clasa de Babywearing dance a avut puțin peste o lună


Intră acum și în grupul de

Recuperarea fizică după o naștere decurge diferit pentru fiecare femeie în parte, mișcarea având un rol esențial. Tinerele mămici care nu se pot dezlipi nicio clipă de bebeluși sau nu au cu cine să îi lase acasă, nu mai au motive de îngrijorare, un nou tip de antrenament numit „Babywearing Dance” fiind cea mai bună opțiune. Efectuarea unor exerciții împreună cu bebelușul se poate dovedi cea mai simplă și la îndemână soluție pentru mămicile preocupate atât de aspectul lor fizic, cât și de dezvoltarea sănătoasă a celor mici.

Instructorul de aerobic și fitness Andreea Morar-Zimbru a declarat în exclusivitate, pentru News Bucovina, că programul „Babywearing Dance” propune atât mămicilor, cât și tăticilor, nașilor, mătușilor sau chiar bunicilor, mișcări de dans și de fitness efectuate împreună cu bebelușii, dar purtați în sisteme ergonomice.

Andreea Morar-Zimbru


Despre acest nou concept de gimnastică, Andreea a evidențiat că nu există o perioadă de timp care trebuie să treacă de la naștere sau cât timp se pot practica exercițiile, cel mai important aspect fiind acela ca tânăra mămică să se simtă cât mai bine din punct de vedere fizic.

„Cel mai tânăr bebeluș prezent la clasa de Babywearing dance a avut puțin peste o lună, iar cel mai <<bătrân>>, să îi zic așa, peste un an și jumătate. Ideea este ca mămica să se simtă bine din punct de vedere fizic, aici mă refer la mămicile care nasc cu ajutorul operației de cezariană, de aici, atât timp cât bebelușul se lasă purtat în sistemul ergonomic, ne putem vedea la clase cât mai mult timp”, ne-a declarat Andreea Morar-Zimbru.

Tânăra antrenoare a mai arătat că bebelușul are un rol important în realizarea exercițiilor, cei mici luând locul discurilor cu care se lucrează grupele de mușchi, dar și al sacilor de nisip de diferite greutăți.

„Noi avem <<greutățile>> noastre, bebelușii, care culmea, de fiecare dată sunt tot mai grei”, a spus Andreea.

Cât despre avantajele, atât pentru mămică, cât și pentru bebeluș, antrenoarea a menționat că programul de Babywearing dance nu reprezintă doar fitness, ci și distracție, dans, voie bună, deconectare de la treburile de zi cu zi, dar mai ales multe zâmbete.

„Dacă mămica este veselă, atunci și bebelușul este vesel pentru că starea de bine se transmite”, a subliniat antrenoarea mămicilor.

Pentru a evita disconfortul, persoanele care doresc să participe la programul de Babywearing dance trebuie să se asigure că poartă bebelușii în sisteme ergonomice reglate corect, dispozitivele trebuind achiziționate de către practicante.

„Orice tip de mișcare ajută la pierderea în greutate. Babywearing Dance este o clasă complexă, unde avem și exerciții cardio și exerciții de tonifiere a musculaturii, iar dacă  adăugăm și greutatea bebelușului, care poate varia între 4 și 20 de kilograme, succesul este unul garantat”, a concluzionat Andreea Morar-Zimbru.

Sucevencele pot practica Babywearing Dance în fiecare miercuri și sâmbătă, de la ora 11.30, la ABC Fitness Suceava, durata unui program fiind de 45 de minute.

Andreea Morar-Zimbru este instructor de Zumba Fitness, aerobic-fitness, Fit Mom in Action (activitate pentru femeile gravide și proaspetele mămici), având diferite participări la workshop-uri organizate de Fitness Scandinavia School: Corex & Postural training, Fight Club Bag box & Khai bo și Functional Shape.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version