Doi programatori suceveni revoluționează domeniul construcțiilor cu o aplicație unică în România care estimează toate cheltuielile pentru amenajarea unei locuințe


Intră acum și în grupul de
Doi tineri programatori din Suceava au creat o aplicație care revoluționează domeniul constucțiilor, oricine având posibilitatea de a-și estima costurile unei amenajări, incluzând manopera și materialele. Mai mult decât atât, după ce au estimat costurile, utilizatorii aplicației pot cumpăra toate produsele de care au nevoie, dintr-un singur loc, și să-și găsească meșteri potriviți fiecărei etape din construcția sau amenajarea locuinței. Astfel, aplicația promite să răspundă tuturor nevoilor celor care vor să-și amenajeze o locuință, punând la dispoziție personal specializat pentru proiectare, construcții și amenajări.

 

 

O aplicație unică în domeniul construcțiilor și amenajărilor ce permite estimarea costurilor pentru proiectare, manoperă, materiale, scule și utilaje a fost creată de doi tineri din Suceava, Adrian Sfichi (32 de ani) și Daniel Gherasim (26 de ani), serviciul urmând să fie lansat la nivel național, dar și internațional.

Adrian Sfichi (foto stânga), Daniel Gherasim (foto dreapta)

În exclusivitate pentru News Bucovina, Adrian Sfichi, unul dintre fondatorii aplicației Coestim, a declarat că serviciul a fost creat din dorința de a simplifica activitatea unei persoane care intenționează să își construiască o locuință sau are în plan să investească în acest domeniu al construcțiilor.

Sfichi a arătat că ideea de a lansa o aplicație pentru estimarea costurilor a venit ca urmare a activităților pe care le-a desfășurat în domeniul amenajărilor interioare și exterioare.

„Mai mult de 50% din timpul pe care îl petreceam la serviciu era dedicat pentru estimarea costurilor pentru clienți, însă procentul clienților care acceptau lucrarea era mai mic de 30%, majoritatea dintre ei neașteptându-se la costurile calculate. Așa m-am decis să fac o aplicație prin care beneficiarul să-și calculeze singur costurile și să mă contacteze dacă este sigur că vrea să efectueze lucrarea, la costurile calculate”, ne-a spus Adrian Sfichi.

El a menționat că aplicația reprezintă o platformă de comunicare între meșteri, furnizori și beneficiari, fiind înglobate cele mai noi inovații disponibile în domeniul IT.

„Aplicația este unică în domeniul construcțiilor și amenajărilor și are ca principal obiectiv îmbunătățirea calității forţei de muncă, estimarea costurilor unui obiect de amenajare, precum și creşterea standardelor în acest domeniu”, a declarat Adrian Sfichi.

Sfichi a arătat că aplicația se adresează și specialiștilor în constucții și amenajări, aceștia având la dispoziție o platformă prin care își pot promova serviciile și își pot ajuta clienții să-și estimeze costurile unei lucrări, dar și furnizorilor locali de materiale de construcții.

„Aplicațiile care estimează costurile sunt foarte puține și scumpe, majoritatea nu pot fi accesate online, ele adresându-se în special lucrărilor cu statul, iar pentru folosirea lor ai nevoie de cursuri specializate. Pe Coestim lucrurile sunt mult mai simple, baza de date este mereu actualizată de către furnizori și meșteri. Aplicația poate fi accesată de pe orice dispozitiv, telefon, tabletă, laptop, fiind necesară doar o conexiune la internet. Se adresează tuturor beneficiarilor, indiferent de potențialul financiar și pregătirea profesională”, a mai spus Sfichi.

El a menționat că pentru beneficiari folosirea platformei este gratuită, pentru lista completă de manoperă și materiale fiind necesară doar înregistrarea ca utilizator, care se poate face și folosind conturile de Windows, Google sau Facebook existente. De asemenea, pentru meșteri și furnizori nu se percep taxe de înscriere, publicare de servicii și materiale.

„În Suceava avem deja furnizori de materiale și meșteri care au acceptat ideea și lucrează la adăugarea produselor pe platformă. În perioada următoare ne dorim ca ideea să fie acceptată de câți mai mulți meșteri și furnizori de materiale din toată țara, cantitatea și calitatea informațiilor depinzând de numărul acestora”, a precizat fondatorul aplicației Coestim.

Sfichi a mai arătat că în momentul în care utilizatorul aplicației este de acord cu estimarea oferită, el are posibilitatea de a plasa comanda către meșteri și către furnizori.

Astfel, beneficiarul va primi răspuns de la fiecare meșter și furnizor referitor la programarea lucrărilor și livrarea materialelor. Chiar dacă materialele provin de la furnizori diferiți, livrarea se face direct la domiciliu, dar există și opțiunea de a fi ridicate personal de la fiecare furnizor.

„Plata se face direct către meșter sau furnizor. Lucrăm la platformă pentru a face disponibilă plata online cel puțin pentru materiale”, a mai spus Adrian Sfichi.

Potrivit celor doi fondatori, aplicația va putea fi accesată online începând din 30 Mai 2017, pe adresa www.coestim.ro, investiția ridicându-se la circa 20.000 de euro.

„Targetul nostru pentru acest an este să avem cel puțin un furnizor de materiale și un meșter în fiecare oraș din țară și pentru fiecare categorie de servicii. De asemenea, ne dorim să lansăm aplicația în cel puțin o țară din Uniunea Europeană”, a menționat Sfichi.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de