Acasă Exclusiv Îndrăgita interpretă Angelica Flutur a lansat alături de Taraful Florin Mucea un...

Îndrăgita interpretă Angelica Flutur a lansat alături de Taraful Florin Mucea un colaj live cu „Huțulci” și vestita „Bătrânească de la Bilca”: „Am vrut ceva de suflet”


Intră acum și în grupul de

Îndrăgita interpretă de muzică populară Angelica Flutur a lansat alături de Taraful Florin Mucea un colaj deosebit de melodii autentice din Bucovina. Proiectul muzical reprezintă o premieră pentru zona Bucovinei, după  cum ne-a spus Florin Mucea, fiul regretatului rapsod Vasile Mucea, fiind un colaj înregistrat 100% live cu taraful, într-un restaurant tradițional, alături de o echipă întreagă de profesioniști.



„Am ales să fac acest colaj deoarece am avut o relație foarte frumoasă cu regretatul rapsod Vasile Mucea, de la care am învățat foarte multe lucruri legate de cântec, de cântat și de alegerea repertoriului”, a mărturisit Angelica Flutur pentru News Bucovina.

Realizat împreună cu Florin și Vasilică Mucea, Aurel Sfirschi (trompetă), Iliuță Hariuc (tobă) și Vasile Bădeliță (fluier), acest proiect îndrăzneț exprimă prin „Bătrâneasca” și „Huțulca” frumusețea folclorului bucovinean.

„<<Huțulca>> este un cântec care mă reprezintă și pe care îl cânt cu toată inima și tot sufletul, și de aceea am ales să fac un colaj LIVE cu huțulci și vestita bătrânească de la Bilca a regretatului rapsod Vasile Mucea”, a mai spus „mesagera spiritului huţul”, Angelica Flutur.

 

Tânăra interpretă a mai adăugat că nepotul rapsodului, Vasilică Mucea, duce mai departe măiestria interpretării la vioară și că „așa cum cântă Vasilică această Bătrânească nu prea mai cântă nimeni”, acesta fiind și unul dintre motivele colaborării.

„Ei au un stil aparte de a interpreta Bătrâneasca și Huțulcile”, a spus Angelica Flutur.

Ea a menționat că în acest colaj sunt mai multe „Huțulci” și că una singură este din repertoriul ei, celelalte fiind din repertoriul interpretei Adriana Bucevschi și a regretatului Nelu Huțu.

„Omul își dorește să te audă cântând live, în primul rând.  La evenimentele private nu voi cânta niciodată cum cânt la un spectacol, cu negativ, cu piese întrerupte. La un spectacol trebuie să faci spectacol. La o nuntă omul vrea să joace, măcar 15-20 de minute dacă nu mai mult. De aceea mi-am dorit să întregistrez live. Am vrut ceva de suflet”, a mai spus frumoasa interpretă.

În ceea ce privește costumul purtat la filmarea colajului, Angelica Flutur a dezvăluit că este unul vechi, specific huțulilor, mai ales prin catrință, colierul de corali fiind de asemenea foarte vechi.

Angelica Flutur a ținut să sublinieze că Taraful Florin Mucea este taraful cu care a început să cânte la evenimentele private, membrii tarafului fiind și „niște oameni foarte frumoși, cu care am învățat multe lucruri împreună”, relația fiind una specială.

La rândul său, Florin Mucea, a ținut să explice că a răspuns cu mare bucurie la ideea și proiectul Angelicăi Flutur de a filma un colaj live, spunând că tatăl său a ținut foarte mult la tânăra interpretă, față de care „a simțit din prima că are naturalețea locului”.

„Angelica are stilul acesta al nostru, al Bucovinei. Bătrâneasca, Huțulca, au ceva aparte, au o mare legătură cu natura, cu locurile, cu oamenii. Tatăl meu a apreciat-o extraordinar și ne-am potrivit foarte bine la cântat”, a mărturisit Florin Mucea.

El a menționat că Bătrâneasca este una dintre melodiile de suflet ale bucovinenilor, dar și a românilor de peste graniță, a celor aflați în Nordul Bucovinei, iar Angelica Flutur se gândea de foarte multă vreme la acest colaj.

„Înregistrat live și cu taraf în spate nu prea a mai încercat nimeni. Eu zic că e o premieră cel puțin la noi în Bucovina. Angelica e prima care a avut ideea și curajul. Trebuie să ai curaj. Una e să înregistrezi în studio, și alta e când înregistrezi live și cu taraful”, a spus Florin Mucea.

El și-a exprimat speranța că materialul pregătit cu mult drag va prinde bine „la sufletul celor care o iubesc pe Angelica și a celor care cunosc Taraful Florin Mucea”.

Colajul de melodii a fost publicat pe contul de YouTube al interpretei Angelica Flutur, chiar în prima zi de Paște, în mai puțin de o săptămână fiind aproape 19.000 de vizualizări.

Clipul a fost a fost realizat de Alin Ursulean împreună cu Andrei Juravle și a fost filmat la Popasul Vlădichii din Rădăuți, iar calitatea sunetului se datorează echipei FlyMusic, inginerilor de sunet Alex Toma și Marcel Puiul.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version