CJ Suceava doreşte maximizarea absorbţiei de fonduri europene în judeţ


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie, a declarat luni, că administraţia judeţeană suceveană îşi propune să asigure cofinanţările pentru programele de dezvoltare locală şi pentru proiectele de infrastructură iniţiate de localităţi, în vederea maximizării absorbţiei de fonduri europene în judeţ. „Asigurarea cofinanţării este un obstacol al autorităţilor locale în atragerea de fonduri pentru proiecte europene. Consiliul Judeţean Suceava şi-a propus ca 2009 să fie anul proiectelor în judeţ şi de aceea, ne interesează în mod special să sprijinim localităţile să poată derula cât mai multe proiecte”, a spus Ilie. El a mai arătat că promovarea de proiecte de dezvoltare locală contribuie la atenuarea efectelor crizei economice în judeţ prin atragerea de fonduri externe pentru execuţia diferitelor lucrări care vor fi efectuate.

Vicepreşedintele deliberativului judeţean sucevean a mai menţionat că toate Primăriile din judeţ trebuie să prezinte în cursul acestei săptămâni necesarul de fonduri de confinanţare a proiectelor aflate în derulare şi să prezinte şi o prioritizare a acestora.

Potrivit unei centralizări realizate de CJ Suceava privind accesarea de fonduri prin programe cu finanţare europeană s-a constatat că primăriile din judeţ au întocmit proiecte în cuantum de 1,627 miliarde de lei prin PNDR şi de 834 de milioane de lei prin POR.


Intră acum și în grupul de