Acasă Exclusiv Teatrul “Mihai Eminescu” din Botoşani a prezentat spectacolul “Soţul Akulinei”

Teatrul “Mihai Eminescu” din Botoşani a prezentat spectacolul “Soţul Akulinei”


Intră acum și în grupul de

Sucevenii prezenţi marţi seară la Casa de Cultură Suceava au urmărit evoluţia scenică a actorilor botoşăneni de la Teatrul “Mihai Eminescu” care au interpretat piesa de teatru “Soţul Akulinei”, după F. M. Dostoievski, în regia lui Andro Enukidze.

Cultura rusească, uşor denaturată, a fost adusă în prim plan pe scena suceveană, fiind prezentată prin intermediul unor personaje tradiţionale care respectă tipicismul actualelor caractere ruseşti de mahala. “Soţul Akulinei”, această poveste despre iubire, onoare şi orgoliu a evidenţiat viciile ruşilor şi vulgaritatea lor, uneori exagerată.



În afară de jocul remarcabil al actorilor şi de veridicitatea cu care au reuşit să transpună această dramă, un alt amănunt demn de luat în seamă este limbajul “colorat” specific rusesc împletit cu expresii pur româneşti, cu care actorii şi-au delectat publicul.

Cu toate că Sala Casei de Cultură Suceava a fost plină, se pare că o parte din tinerii prezenţi la eveniment au ales să meargă la teatru doar pentru distracţie. Aceştia şi-au exteriorizat zgomotos nemulţumirile şi incapacitatea de înţelegere, deranjând în acest fel publicul iubitor de teatru.

Aplauzele prelungi ale spectatorilor au dovedit valoarea spectacolului susţinut marţi seară pe scena Casei de Cultură, fiind în acelaşi timp răsplata pentru talentaţii actori botoşăneni, care, preţ de aproximativ două ore au reuşit să prezinte într-o manieră extrem de “colorată” actuala cultură rusească, evidenţiind duritatea şi vulgaritatea rusului tipic pe care viciile îl dezumanizează încet-încet.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version