Primarul din Rădăuți, Nistor Tatar: Opt ani de zile în Rădăuți nu s-a turnat un metru de asfalt. În ultimii trei ani s-au turnat 17 kilometri. Eu zic că e puțin, dar mai avem finanțare pentru alți 25 de kilometri//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, a declarat la Interviurile News Bucovina că infrastructura rutieră este una dintre principalele probleme ale municipiului și a subliniat că timp de opt ani în municipiu nu s-a turnat un metru de asfalt, dar că de când e el primar s-a turnat asfalt pe 17 kilometri.

Tatar a explicat că s-a decis în urmă cu trei ani să candideze la funcția de primar pentru că a vrut să le arate rădăuțenilor că se poate face ceva și în municipiul Rădăuți.

„ Nu sunt mulțumit de tot ce am făcut. O parte dintre lucruri sunt realizate, o parte sunt în curs de realizare, o parte mai greu. Am început să stăm binișor cu infrastructura”, a spus Nistor Tatar.

El a apreciat că prima problemă pe care a avut-o Rădăuțiul a fost infrastructura.

„Opt ani de zile nu s-a turnat un metru de asfalt. Până în momentul de față eu am reușit în trei ani de mandat să torn 17 kilometri, zece pe drumuri nemodernizate, șapte kilometri pe drumuri modernizate. Eu spun că este puțin. Noi am avut din 100 de kilometri de drumuri, 40 de kilometri de drumuri nemodernizate. 10 kilometri am făcut. Pe fonduri europene avem cinci kilometri, pe bugetul local multianual, unde încheiem acum procedura, avem alți 10 kilometri și pe Fondul Național de Investiții alți 10 kilometri”, a spus Tatar.

El a apreciat că ar mai rămâne în jur de 15 kilometri de făcut din 2020 încolo și crede că tot el va fi primarul care va realiza și aceste investiții.

Nistor Tatar a mai spus că o altă investiție, bazinul de înot, ar urma să se realizeze până în toamna anului viitor.

El a spus că a fost deja predat amplasamentul și că licitația a fost adjudecată de două firme serioase: General Construct și Loial și că speră ca într-o lună să fie readaptat proiectul CNI la terenul existent urmând să înceapă lucrările.

„Sperăm ca în toamna următoare să terminăm bazinul”, a spus primarul din Rădăuți.

Nistor Tatar a mai declarat că urmează să se semneze și contractul cu Spitalul Municipal Rădăuți în valoare de 3 milioane de euro unde prin Compania Națională de Investiții se va realiza o mansardare, se va realiza și termoizolația și vor fi înlocuite lifturile.

În ceea ce privește Sala Polivalentă care se face la Colegiul „Andronic Motrescu” el a spus că aceasta este  pe lista sinteză și că speră ca de la anul să se deschidă finanțarea.

Întrebat dacă este mulțumit, el a spus că nu.

„Nu poți să fii mulțumit. Dacă ești mulțumit, te plafonezi”, a declarat Tatar.

Totodată, el a comentat și despre nemulțumirile privind activitatea Primăriei de pe rețelele sociale.

„Sunt comentarii pe rețele de socializare. Sunt câțiva abonați care sunt vreo cinci sau șase și care sunt mereu nemulțumiți și comentează” , a spus Tatar.

El a arătat că odată a cerut unei persoane care îl critica să vină să vadă ce am făcut și că aceasta a venit, iar împreună au mers pe teren și unde a văzut ceea ce s-a realizat și că s-a convins.

„Sunt persoane acolo cu abonament care sunt Gică-contra”, a spus primarul.

El a arătat că a fost criticat chiar și că s-a implicat în ridicarea echipei de fotbal Bucovina Rădăuți. Dar a amintit că atunci când a venit primar s-a plecat de la zero, iar acum echipa este pe locul al doilea și chiar generează „probleme” unora, evitând să nominalizeze, dar a remarcat că la Botoșani echipa din Suceava pierde în timp ce cea din Rădăuți câștigă. (T.B.)


Intră acum și în grupul de