Viorica Dăncilă la Interviurile News Bucovina: Am văzut în județul Suceava oameni deschiși, implicați, dar și îngrijorați pentru perioada următoare. Oamenii nu știu ce-i așteaptă mâine din cauza celor care au dărâmat Guvernul fără să vină cu ceva în loc.


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD, premierul demis Viorica Dăncilă, a declarat, miercuri, la Interviurile News Bucovina că în județul Suceava oamenii sunt deschiși și implicați, dar îngrijorați de ceea ce urmează pentru că există o stare de incertitudine generată de demiterea Guvernului PSD și o nesiguranță privind instalarea noului guvern și a măsurilor care ar urma să fie adoptate.

Dăncilă a spus că a văzut „oameni foarte deschiși, oameni foarte implicați, oameni cărora le pasă de comunitatea lor, le pasă de județul lor”, dar că pe de altă parte, a văzut „oameni îngrijorați pentru că nu știu ce va fi în perioada următoare”.

„După cum știți, avem un guvern interimar, nu avem un nou guvern, avem un președinte plecat din țară în timp ce țara este în haos. Oamenii nu știu ce-i așteaptă mâine. Ce se întâmplă cu pensia lor, ce se întâmplă cu proiectele din comunitatea lor, ce se întâmplă cu locurile lor de muncă.Am văzut că liderul PNL, președintele de facto al PNL, domnul Klaus Iohannis, s-a implicat pentru a demite Guvernul, a plecat din țară dând dovadă de multă iresponsabilitate și a creat această incertitudine pentru oameni”, a spus Dăncilă.

Ea consideră că oamenii nu merită acest lucru.

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 23. Oktober 2019

„Cred că noi, cei care contribuim la destinul acestei țări, la destinul oamenilor, trebuie să acționăm cu mai multă atenție. Nu este corect să ne jucăm cu sentimentul unui om. Nu este corect să creezi această stare de incertitudine, să dai dovadă de cinism atunci când vrei să demolezi ceva și pe urmă nu vii cu altceva în loc”, a spus premierul demis.

Ea a mai spus că principalul vinovat de această situație este președintele României.

„Președintele României e cel care trebuie să fie un facilitator de consens, trebuie să medieze anumite lucruri care nu merg bine în această țară, trebuie să fie cel care să aducă la masa dialogului partidele politice, societatea civilă. Trebuie să fie cel care să aibă o cooperare pentru obiective importante pentru țară cu Guvernul României, cu Parlamentul României”, a declarat Dăncilă.

Liderul PSD a spus că președintele României, într-adevăr, a reușit să creeze un consens pentru a dărâma  guvernul, dar că nu l-a interesat ceea ce se întâmplă mai departe.

„Nu l-a interesat ce se întâmplă în țara în care este președinte. Nu l-a interesat dacă aceiași oameni, aceiași șase bărbați de stat care au dărâmat acest guvern, vor fi capabili să ajungă la un compromis, să vină cu un program de guvernare și să ofere o alternativă oamenilor”, a spus Dăncilă.

Ea a apreciat că cei „șase bărbați de stat și președintele României” nu au înțeles că trebuie să se guverneze pentru oameni și nu pentru interesul personal sau din motive electorale sau pentru că „avem aroganța să credem că noi putem să ne permitem orice”. (T.B.)


Intră acum și în grupul de