„Zâmbetul crizei” la Festivalul Internaţional „Umor la … Gura Humorului”


Intră acum și în grupul de

La Gura Humorului se va desfăşura, în perioada 10-12 iulie a.c. Festivalul Internaţional de grafică satirică şi literatură umoristică “Umor la … Gura Humorului”. Tema celei de-a XIX-a ediţii a manifestării este “ Zâmbetul crizei”, iar concursul se desfăşoară pe două secţiuni.

La secţiunea “Literatură umoristică” participanţii intră în concurs cu minimum cinci epigrame şi trei lucrări de proză umoristică, în limba română, cu condiţia ca aceste creaţii să nu fi fost publicate sau premiate la alte manifestări concurenţiale.
La secţiunea “Grafică satirică” participanţii prezintă trei lucrări, creaţii proprii, realizate după o tehnică liberă, de dimensiuni A3 şi/sau A4.

Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 12 iulie a.c.
Câştigătorii desemnaţi în urma procesului de jurizare vor fi premiaţi în funcţie de secţiunea la care au concurat. Astfel, “Literatura umoristică” va acorda următoarele premii în bani: premiul I – 300 Euro, premiul II – 200 Euro şi premiul III – 100 Euro.
Graficienii satirici vor fi premiaţi, în funcţie de locul obţinut, cu: 500, 300 şi 200 Euro. De asemenea, organizatorii vor acorda premiul “George Gavrilean”, în valoare de 200 Euro, pentru debutanţii din Bucovina.

Ediţiile anterioare ale festivalului au creat un patrimoniu care cuprinde mii de caricaturi semnate de artişti români şi străini, epigrame, satire şi lucrări de proză umoristică. Acest patrimoniu a fost valorificat prin editarea a două antologii de epigrame şi a unui album de caricatură.

În medie, la fiecare ediţie au participat câte 50 de caricaturişti români, 10 caricaturişti străini, câte 60 de epigramişti şi autori de literatură umoristică precum şi valoroşi actori români.

Festivalul Internaţional de grafică satirică şi literatură umoristică “Umor la … Gura Humorului” este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, Primăria oraşului Gura Humorului, Hotel “Best Western” Bucovina şi Tipografia “Terra Design”.


Intră acum și în grupul de