Rutierul italian Rino Zampili a câştigat etapa de la Suceava a Turului Ciclist al României


Intră acum și în grupul de

Turul ciclist al României, ajuns la a 46-a ediţie, a revenit la Suceava după o pauză de trei ani de zile. După ce au străbătut municipiul reşedinţă de judeţ, deplasându-se pe străzile Grigore Alexandru Ghica, Cernăuţi, Traian Vuia, Calea Unirii şi Ana Ipătescu, cicliştii s-au oprit, în jurul orei 16:00, în zona Bibliotecii Bucovinei “I. G. Sbiera”, zonă în care s-a încheiat această etapă din calendarul competiţiei.

La scurt timp după finalizarea traseului, în Parcul Drapelului din Suceava, a avut loc festivitatea de premiere care i-a desemnat pe câştigătorii acestei etape a turului ciclist al României. Astfel, rutierul italian Rino Zampili a fost câştigătorul locului I, cu cel mai bun timp, acesta fiind urmat de belgianul Peiter Gnylvert care a ocupat locul II în clasament, iar locul III a mers către maghiarul Zoltan Madaras.

Tot în acest cadru festiv, organizatorii au oferit o serie de trofee şi premii speciale. Unul dintre cei premiaţi a fost Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, care a fost “cadorisit” de Preşedintele Federaţiei Române de Triatlon şi Ciclism, Ion Badea, cu un trofeu special şi cu un tricou galben care, conform acestei competiţii, reprezintă liderul manifestării. Întrebat de ce a sprijinit aceasta manifestare, Gheorghe Flutur a conchis: “eu am pedalat destul în acest judeţ, vreau să mai pedaleze şi alţii la Suceava, dar cu folos.”

Celor mai buni 5 rutieri din caravană le-au fost răsplătite eforturile, aceştia fiind premiaţi cu tricourile specifice acestor manifestări, fiecare culoare semnificând o poziţie pe care o ocupă sportivul în acel moment.

Astfel, tricoul albastru al celui mai bun ciclist român i-a revenit lui Dan Anghelache şi tricoul de culoare roşie, al celui mai bun sprinter a mers tot către un român. Bulgarul Ştefan Hristov a purtat tricoul de culoare verde, oferit celui mai bun căţărător, acesta fiind urmat de câştigătorul acestei etape, italianul Rino Zampili, care a fost numit cel mai combativ ciclist şi a primit tricoul alb. Tricoul galben, cel mai important ca semnificaţie, care îl desemnează pe liderul clasamentului general, i-a fost oferit grecului Ioan Istauridis.

La eveniment au fost prezenţi şi edilii suceveni, Gheorghe Flutur, Preşedintele CJ Suceava, Ion Lungu, primarul municipilui şi Sorin Arcadie Popescu, Prefectul Sucevei, care au asistat la încheierea acestei etape a cconcursului şi la festivitatea de premiere, oferind câteva premii sportivilor care participă la Turul Ciclist al României, ediţia 2009.


Intră acum și în grupul de