Festivalul Internaţional „Întâlniri Bucovinene” va reuni peste 900 de artişti populari


Intră acum și în grupul de

Autorităţile din Câmpulung Moldovenesc împreună cu Consiliul Judeţean Suceava se pregătesc pentru organizarea celei de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor “Întâlniri bucovinene”, care se va desfăşura la Câmpulung Moldovenesc, între 24 şi 26 iulie.

Potrivit primarului municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, acest festival are o participare record, fiind aşteptaţi peste două sute de artişti populari din Ungaria, Ucraina, Polonia şi Slovacia şi peste şapte sute din România. Edilul-şef câmpulungean a arătat că, în perioada festivalului, în fiecare zi, câte zece ore, vor fi spectacole şi parade în zona centrală a municipiului. „Ne aşteptăm, ca şi în alţi ani, la o afluenţă mare de turişti la acest eveniment unic în România”, a spus Şerban.

Festivalul Internaţional de Folclor “Întâlniri bucovinene” se desfăşoară în urma unui acord încheiat între România, Ungaria, Ucraina, Slovacia şi Polonia, iar printre obiectivele acestei manifestări este popularizarea Bucovinei ca posibil model de bună convieţuire a diferitelor comunităţi etnice şi prezentarea fenomenului cultural din Bucovina cu sistemul ei de valori.


Intră acum și în grupul de