„An de vis” pentru Rotary Suceava-Bucovina


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Clubului ROTARY Suceava-Bucovina, Ioan Daniel Cuşnir, a predat la finele săptămânii trecute atributele de preşedinte, ciocanul şi clopotul oficial de şedinţe, noului preşedinte al clubului, dnei Gabriela Creţeanu. Conform statutului, preşedinţia clubului se asigură, prin rotaţie, de câte un membru timp de un singur an rotarian, care s-a sfârşit în luna iulie. La ceremonia de predare a ştafetei au fost prezenţi membrii clubului din Suceava, la care s-au alăturat şi patru invitaţi de onoare din partea Clubului Rotary „Dorna” din Vatra Dornei, care au fost cartaţi în timpul mandatului lui Ioan Cuşnir.

Invitaţii speciali ai zilei au fost guvernatorul în exerciţiu al Rotary România şi Republica Moldova, Martha Maria Mocanu, şi viitorul guvernator al Clubului, Daniel Condurache. Anul rotarian 2008-2009 a fost pentru Dan Cuşnir unul „aproape perfect” în sensul că în cele 12 luni de activitate s-au reuşit câteva acţiuni de impact pentru comunitatea suceveană.

Astfel, a fost derulat proiectul „80 de arbori în 80 de oraşe”, iar la Suceava, în cartierul Burdujeni, în zona blocurilor ANL au fost plantaţi de rotarieni, şi invitaţii acestora, peste 80 de arbori. În afara campaniei de donare de sânge Rotary Suceava-Bucovina a „Dăruit un zâmbet”, în luna decembrie 2008, când aproximativ 80 de copii cu probleme sociale din zona Câmpulung Moldovenesc au fost la cumpărături cu membrii şi prietenii clubului la hiper-marketul Selgros, unde cadourile s-au ridicat la peste 35.000 de lei.

Un ultim proiect derulat în acest an a fost concertul de caritate cu maestrul Gheorghe Zamfir, în urma căruia Clubul de la Suceava a cumpărat 4000 de doze de vaccin anti-poliomelitic pentru copii din Africa centrală şi a plătit factura de 16.000 de ron pentru înmatricularea unei maşini speciale pentru transportul oamenilor cu dizabilităţi aparţinând Centrului „Blijdorp-Suceava”.

„A fost un an de vis pentru că am avut alături prieteni valoroşi, care au înţeles că doar munca în echipă poate face diferenţa. Le mulţumesc şi sper să cotinuăm pe acest trend ascendent”, a conchis Ioan Daniel Cuşnir.


Intră acum și în grupul de