Acasă Exclusiv Membrii trupei „Axiome” sunt “Împreună mereu” şi continuă să rămână în topul...

Membrii trupei „Axiome” sunt “Împreună mereu” şi continuă să rămână în topul preferinţelor sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Cu douăzeci de ani de existenţă şi tot atâţia de muncă. Cu asta se poate lăudă trupa suceveană “Axiome”, compusă din Dan Viorel Sîrbu – solist vocal, Doru Cătălin Urîtu – chitară, Cătălin Onciu – bass, Cezar Bogdan Corlăţean – claviaturi, Cezar Paris Catargiu – tobe, care de curând şi-a lansat albumul “Împreună mereu”, la Gura Humorului, de Zilele Oraşului.

Prima lansare a acestui album, care însumează doar o mică parte din repertoriul iubiţilor “rockeri”, a avut loc în data de 14 octombrie a anului trecut. Atunci, cei de la “Axiome” au cântat pentru prieteni, într-o locaţie ceva mai intimă. Deşi au trecut două decenii de când iubitorii de rock “cuminte” au parte de muzica celor de la “Axiome”, membrii trupei au planuri mari pentru viitor. Cătălin Onciu şi Cezar Paris Catargiu au declarat pentru NewsBucovina că sunt gata 13 piese pentru viitorul album şi “săptămâna aceasta înregistrăm o piesă nouă, “Bine că trăiţi!”, care satirizează conducerea şi sistemul românesc”. Potrivit membrilor trupei, viitorul album al celor de la Axiome transmite un alt gen de mesaj, unul care îmbină constructiv ironia cu adevărul.



Primul album al “celei mai bune trupe rock din Bucovina”, “Împreună mereu”, se adresează tuturor celor care “au iubit, iubesc sau vor iubi vreodată”. CD-ul include cele mai iubite piese compuse de-a lungul existenţei trupei “Împreună mereu”, “Pierdute lacrimi”, “Flori de liliac”, Amintirea ta” etc.

Potrivit “laudelor” membrilor trupei, expuse cu amuzament, “Axiome” apare din “cenuşa imperiului”, în anul 1988, “în urma unei hotărâri a CC al PCR, prin care discotecile patriei erau obligate să promoveze trupe de tineri interpreţi de muzică autohtonă”.

De-a lungul vremii, trupa sucevean[, înfiinţată în octombrie 1988, a participat la multe festivaluri şi concursuri cunoscute şi apreciate de iubitorii de muzică. Printre acestea se numără: Festivalul rock “Baladele Dunării”(1989), Festivalul “Constelaţii Rock”(1989) de la Râmnicu-Vâlcea. În acelaşi an, sucevenii au participat şi la Festivalul de Rock de la Cluj, “Conexiuni Rock”.

Anul următor, în 1990, participă la Festivalul “Rockada” din Bacău, unde melodia “Flori de liliac” primeşte Premiul Sponsorului pentru cea mai bună compoziţie, şi la Festivalul de Rock “Posada” din Câmpulung Muscel. La Festivalul “Sam-Rock” din Satu-Mare, în 1992, trupa este răsplătită cu alte două premii. După ce concerteză în Rostov pe Don-Rusia şi apar pentru prima dată pe un post naţional de televiziune, trupa participă la concertul “Christmas Rock” din Bucureşti.

În anul 1994, cei de la “Axiome”, foşti GHG, ies pe locul doi în topul emisiunii “Întâlnirea de la miezul nopţii”, produsă de Petre Magdin. Demn de menţionat este faptul că, în 1995, în urma primei difuzări radio la scară naţională, trupa ocupă, timp de şase săptămâni, locul întâi. Pentru rockerii suceveni urmează o perioadă cu numerose apariţii pe plan local. În 2005 trupa “Axiome” primeşte primul titlu de “Cea mai bună trupă rock din Bucovina”, în 2006 fiind răsplătiţi cu al doilea.

Aşa cum şi-au obişnuit fanii, “Axiome”, cei care i-au surclasat în topuri pe celebrii “Iris” şi “Compact”, continuă să cânte, cu pasiune şi dăruire, pentru sucevenii, şi nu numai, care au crescut cu muzica lor sau care au auzit-o în treacăt şi s-au îndrăgostit de ea.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version