Gheorghe Flutur, creditat cu cea mai mare intenție de vot pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, iar Ion Lungu pornește cu prima șansă în alegeri pentru un nou mandat de primar al Sucevei. Doar PNL, PSD, USR și Pro România văzute ca partide care să intre în Consiliul Județean-sondaj

Președintele organizației județene PNL Suceava, Gheorghe Flutur, este creditat cu cea mai mare intenție de vot de suceveni pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, dacă alegerile s-ar desfășura prin vot direct, cum prevede în prezent legislația, iar primarul Ion Lungu ar câștiga al cincilea mandat de primar, dacă alegerile s-ar organiza într-un singur tur, potrivit unui sondaj de opinie realizat la comanda News Bucovina de firma specializată Hexix Consulting.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 13-16 ianuarie 2020 prin interviuri directe la care au răspuns 1.094 de subiecți din municipiul Suceava, marja de eroare fiind de (±) 3 la sută.

Cercetarea sociologică a vizat percepția sucevenilor asupra direcției în care se îndreaptă municipiul Suceava, principalele probleme care trebuiesc soluționate, dar și intenția de vot în cadrul alegerilor pentru președinția Consiliului Județean Suceava, pentru funcția de primar al Sucevei și pentru alegeri parlamentare anticipate.

Astfel, în ceea ce privește percepția asupra direcției în care se îndreaptă municipiul Suceava, respondenții au păreri împărțite, cu un mic avans al celor care cred că municipiul se îndreaptă într-o direcție greșită.

În ce direcție credeți că merg lucrurile în Municipiul Suceava?

a.într-o direcție bună                                                  44%

b.într-o direcție greșită                                               48%

c.Nu știu                                                                        8%

În ceea ce privește problemele care trebuiesc rezolvate în municipiu, cei mai mulți consideră că principala problemă este cea a locurilor de muncă. Totodată, sucevenii sunt interesați de traficul rutier, de problema câinilor vagabonzi, dar o solicitare importantă este cea referitoare la înființarea unei facultăți de medicină în municipiu.

Care considerați că este principala problemă nerezolvată a Municipiului Suceava?

a.atragerea investițiilor                                                                             17%

b.locurile de muncă                                                                    27%

c.curățenia                                                                                                   5%

d.câinii vagabonzi                                                                        13%

e.starea drumurilor                                                                                     2%

f.lipsa parcurilor                                                                                          2%

g.Facultate de medicină