Teatru, muzică, cavaleri şi domniţe la Festivalul de Artă Medievală, ediţia 2009


Intră acum și în grupul de

Organizatorii Festivalului de Artă Medievală se aşteaptă anul acesta la 15.000 de vizitatori, în condiţiile în care la ediţia de anul trecut au fost 17.200. Din cauza bugetului mult mai sărac şi reprezentaţiile au fost reduse, de aceea Complexul Muzeal „Bucovina” Suceava se aşteaptă la un număr mai mic de vizitatori.

Directorul Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava, Emil Ursu, a declarat că festivalul va începe pe data de 16 august, duminică, cu premiera piesei „Viforul” din Trilogia de la Vrancea, piesă ce va putea fi vizionată şi în zilele de 17 şi 18 august. Miercuri, 19 iulie, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani vor interpreta piesa „Apus de Soare”, piesă pentru care aceştia nu au solicitat nici un ban de la organizatori.

Ziua de joi, 20 august va fi dedicată muzicii de cameră interpretată de orchestra „Arcadia” şi poeziei recitată de Dorel Vişan şi Eusebiu Ştefănescu, iar spre seară „La Fierărie” îl aduce în Cetate pe Terry Lee Burns, un cunoscut interpret de blues din SUA. Tot joi, de la ora 21:30 din cartierul Obcini, din faţa Bisericii „Sf. Mina” participanţii la festival, îmbrăcaţi în straie medievale vor porni în Parada Făcliilor, mergând pe traseul George Enescu- Stadion Areni- Bibliotecă- Consiliul Judeţean- Casa Culturii unde vor susţine o mică reprezentaţie de 10 minute, apoi se vor îndrepta către Cetatea de Scaun. Sucevenii vor putea să-i vadă pe Cavalerii din Ordinele de Transilvania din Sibiu, de Valahia din Târgovişte, de Mediaşi, de Braşov, Garda de Onoare a Sighişoarei, Truverii.

„La capitolul momente de istorie locală amintim primirea solilor cetăţii moldovene, intrarea triumfală a lui Mihai Viteazu în cetate, masa oferită de Alexandru Lăpuşneanu boierilor moldoveni, cancelaria domnească. Nu va lipsi horoscopul medieval cu leacuri, Noaptea Supravieţuitorilor, concursul pentru copii Descoperiţi comoara. Vor fi lupte, şcoli de dans mediaval, de tras cu arcul, luptă cu spada, tiroliană”, a mai spus Emil Ursu, invitându-i pe suceveni la manifestare.


Intră acum și în grupul de