Bâlciul de la Fălticeni…


Intră acum și în grupul de

Forfotă mare luni, în ultima zi dedicată sărbătorii municipiului Fălticeni. Cu mic cu mare, fălticenenii şi musafirii acestora au luat cu asalt centrul oraşului şi zona de lângă autogară pentru a vedea noile oferte ale comercianţilor care şi-au amplasat tarabele în zonele puse la dispoziţie de administraţia oraşului.

Obiecte de artizanat, produse din ceramică şi porţelan, bijuterii confecţionate din pietre semi preţioase, icoane pictate la mănăstirea “Bucium” din Iaşi etc., la preţuri dintre cele mai diverse, toate stăteau frumos aranjate pe tarabele amplasate în centrul urbei pentru a stârni interesul privitorilor.

În zona de lângă autogara din Fălticeni comercianţii şi-au expus produsele de sezon. Posibilii cumpărători puteau să achiziţioneze, potrivit unor oferte scrise, “Orice la 10 lei!” sau “Orice la 15 lei!”.
Ca să nu fie mai prejos de colegii lor care vindeau “orice” la reducere, cam toţi negustorii care au poposit zilele acestea în Fălticeni aveau câte ceva “ieftin şi bun” de vânzare.

Bâlciul a fost una dintre principalele atracţii ale sărbătorii. Un număr mare de persoane aştepta cu nerăbdare să încerce una din “minunăţii”. Paraşute, trenuleţe, ciocan şi banchete rotitoare, tauri fioroşi, toate acestea stăteau la dispoziţia amatorilor de senzaţii tari, contra sumei de 5 lei. Pe ritmuri de hip-hop sau manele, timp de 2-3 minute, doritorii beneficiau de “tratamentul” obiectelor de la bâlci.

Mai mult sau mai puţin încântaţi de produse şi preţurile acestora, o parte din fălticeneni sunt de părere că sărbătoarea de anul acesta este cu mult mai presus decât cea precedentă.

Interesant este faptul că unii îi contrazic spunând că se putea mai mult, “programul manifestărilor nu a ajuns la toată lumea, preţurile produselor care sunt la vânzare sunt destul de mari şi, mai mult, tot oraşul este îmbâcsit de mirosuri dintre cele mai diverse, de la băutură şi mâncare până la mirosul de urină care îi ameţeşte pe trecători”, a declarat pentru NewsBucovina.ro un cetăţean al oraşului Fălticeni, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Nici comercianţii nu sunt foarte mulţumiţi pentru că, aşa cum a spus unul din ei, “am plătit 5 milioane la primărie pentru acest spaţiu, în alte zone taxa ajunge şi la 10 milioane iar vânzările sunt în continuă scădere”.

La Fălticeni părerile sunt împărţite, unii sunt mulţumiţi iar cei mai mulţi nemulţumiţi de cum au decurs lucrurile. Dacă produsele de artizanat nu au avut mare succes la public, cu siguranţă oferta unor comercianţi, “Orice la 10 lei!” a stârnit interesul cumpărătorilor.


Intră acum și în grupul de